Igrači KMF Leotara danas su na svom terenu ugostili ekipu MNK Brotnja iz Čitluka. Bio je to susret dvije ekipe, koje su prije petnaestak dana odigrale prvenstvenu utakmicu na istom mjestu. Ovoga puta, ulog je bio drugačiji, igralo se u okviru Kupa BiH.

Izabranici Dragana Spaića, revanširali su se gostima na porazu, i slavili konačnim rezultatom 2:1, nakon preokreta pošto je gostujući sastav vrlo rano došao u vođstvo preko Tomislava Bošnjaka koji, silovitim šutom u rašlje matira u ovoj situaciji, nemoćnog Perišića.

Od 3. minuta, KMF Leotar preuzima igru, ali ne uspijevaju uraditi ništa konkretno. Izdvajamo pokušaj Zečevića, nakon asistencije Vujovića u 3. minutu, kao i akciju koju je započeo Matijašević, a završio Šaraba. Ipak, golman gostiju Medić bio je na visini zadatka.

Atmosfera je bila uzavrela, a ulog veliki, pa se to vidjelo na terenu kroz brojne čarke i akumulirane prekršaje, pogotovo sa strane gostiju koji su napravili 5 akumuliranih prekršaja u prvoj dionici igre.

Deseti minut mogao je biti koban za Leotar, pošto Ivan Marković, igrač gostiju, izlazi sam pred Perišića, šutirao je silovito, ali je mladi golman tima iz Trebinja sjajno  procijenio situaciju i ušao u njegov šut. Prilika je bila izgledna, a ovaj momenat svakako se može navesti kao jedan od prelomnih na ovoj utakmici.

Timski tajm aut Leotara donio je promjenu, pošto domaćin počinje da igra hrabrije. Ipak, gosti su imali veliku šansu preko Luke Sutona, koji pravi veliki promašaj u 15. minutu.

Perišić je šutirao nakon jednog slobodnog udarca, što pokazuje nemoć Trebinjaca u ovim momentima. Uslijedilo je par propuštenih prilika sa obje strane, a treba reći da su Cimirot i Šarenac, vrlo loše sarađivali kroz čitavu utakmicu.

U 17. minutu desio se možda i prelomi trenutak utakmice, kada nakon faula Ivana Markovića, sudija pušta prednost. Akcija se nastavlja, a nju sjajno ispraća Matijašević koji Leotaru donosi izjednačenje.

Drugo poluvrijeme donijelo je najbolju utakmicu koju je Leotar odigrao od početka sezone, bar što se tiče dinamičnosti i zalaganja obje ekipe. Vodila se borba za svaku loptu, presing od strane Leotara bio je žestok i igralo se na mahove. Sve prilike nemoguće je pobrojati. Matijašević je imao jednu u 24. minutu za koju se sam izborio.

Cimirot i Šaraba ne koriste fantastičnu priliku u 25. minutu, a Perišić brani dva zicera gostima u 28. minutu.

Rotacija i mladost ono je što je Leotaru dalo energiju, pa su domaći igrači napravili veliki pritisak i stvarali prilike. Ipak, realizacija je bila loša, a promašaji su se redali.

Nakon tajm auta u 39. minutu, kada se činilo da se ide ka penalima, igrač utakmice Slaven Matijašević, iz mrtvog ugla šutira i hvata golmana Čitlučana, Gorana Medića, na spavanju. Ovaj šut reprezentuje želju igrača Leotara i predstavlja možda i prekretnicu sezone, jer timu iz Trebinja, kako se sada čini, predstoji borba za opstanak u najvišem rangu.

Mitar Vukanović, predsjednik kluba za naš portal izjavio je da mu je drago što se Leotar vratio na pobjednički kolosijek, te da su svi dobili šansu i da su se iskazali.

Ova pobjeda mora biti dobar podstrek i eventualno put kako da se nastavi dalje.

KMF Leotar – MNK Brotnjo 2:1 (1:1)

Dvorana: Miloš Mrdić (Trebinje)

Gledalaca: 50

Strijelci:

0-1 Bošnjak 3. minut

1-1 Matijašević 17. minut

2-1 Matijašević  39. minut

Sudije: Puzović Igor (Travnik), Bajrovi Alem (Sarajevo), Tičić Mirza (Sarajevo)

Leotar, Sastav: Perišić, Čečur, Cimirot, Vujović, Zečević, Tepavčević, Šarenac, Matijašević, Šaraba,  Milojević, Muratović, Bodiroga

Trener: Dragan Spaić

KMF Brotnjo, Sastav: Medić, Marković, Suton, Šunjić, Bošnjak, Filipović, Dujmović, Granić, Odak, Božić, Ivanković

Trener: Čilić Matej

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, novembar 2017.