Klub malog fudbala Leotar danas u 17 časova i 30 minuta počinje novu futsal sezonu u Premijer ligi BiH. U Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ gost je ekipa Centra iz Sarajeva.

„Očekuje nas jako teška utakmica. U goste nam dolaze stari znalci i jedna od najuspješnijih ekipa u istoriji BiH futsala, Centar iz Sarajeva. O njima ne treba trošiti riječi, dovoljno je reći da u svojim redovima imaju pet reprezentativaca. Mi smo ove godine imali par odlazaka ( Milanović, Jovanović), a to smo nadomjestili dolaskom inernacionalaca iz Brazila, golmanom Casagrande Otaram Tiago i igračem Moreira Rodrigues Da Silva Luiz Henrique, te BiH reprezantivcem Stefanom Jokićem koji je došao KMF Tanga.  U meč ulazimo, kao i u ostale, sa ciljem da osvojimo tri boda“, izjavio je u najavi utakmice Miljan Vico, kapiten KMF Leotar.

Leotarovi Brazilci, pojačanja za novu sezonu

Od ove godine Premijer liga BiH u futsalu broji manje ekipa (10), a promjenjen je i sestem takmičenja jer poslije dvokružnog odmjeravanja snaga slijedi play-off sa šest ekipa, dok dvije posljednje ekipe napuštaju elitni razred BH futsala.

Ambicije Leotara su da se domognu razigravanja šest najboljih ekipa lige, a potom su sve opcije otvorene.

Ulaz na današnji meč je slobodan.

 

HP, oktobar 2018.