Prvi strijelac ekipe Leotara, Dejan Šakotić, ovu košarkašku sezonu završiće u redovima hrvatskog prvoligaša Zaboka.
Šakotić je bio jedan od kreatora nevjerovatne polusezone koju je klub iz Trebinja ostvario u Prvoj ligi RS, jer je do sada upisano 12 pobjeda iz isto toliko mečeva. Trebinjce u nastavku sezone očekuje velika borba sa banjalučkim Borcem za šampionsku titulu i povratak u Premijer ligu BiH, jer Banjalučani imaju samo jednu pobjedu manje od trebinjskih plavo-bijelih.
Odlazak jednog od najboljih pojedinaca ekipe komentarisao je za naš portal i prvi trener Dražen Šegrt:
„Otišao je prvi napadač lige i našeg tima. Zadatak mene i ekipe biće da nadomjestimo njegov izostanak i da ofanzivni učinak i poene usmjerimo i rasporedimo na druge igrače. Stručni štab i igrači žele Šakotiću sreću u nastavku karijere, jer je protekla saradnja bila na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Šegrt za Hercegovina Promo.
Prvi trener Leotara je komentarisao i povratak Milana Lužaića iz tuzlanske Slobode i istakao da je to bila želja kluba, koja se na kraju i ostvarila. Od njega se očekuje da doprinese kako ofanzivno, tako i defanzivno.
Šakotić odlazi u ekipu Zaboka koja je u prvoj polusezoni Hrvatske A1 lige zauzela sedmo mjesto među 14 klubova, sa 6 pobjeda i isto toliko poraza, od kojih su čak pet pobjeda ostvarili u gostima, a svega jednu na svom parketu. Zabok će igrati i u završnici hrvatskog košarkaškog Kupa za ovu sezonu.
HP, januar 2018.