Представници кинеских инвеститора са којима је Влада Републике Српске потписала уговор о изградњи Термоелектране „Гацко два“ данас су први пут допутовали у Гацко гдје о реализацији пројекта разговарају са руководством Рудника и Термолектране „Гацко“.

Помоћник директора РиТЕ „Гацко“ и члан преговарачког тима за изградњу другог блока Термоелектране Срђан Миловић изјавио је Срни да је РиТЕ посјетило 12 представника кинеских партнера са којима су обишли локацију за градњу, те разговарали о постојећој инфраструктури и плановима везаним за овај историјски пројекат за Гацко.

Миловић је истакао да је у Гацко допутовао тим инжењера „Кинеске машинске инжењерске корпорације“ и инжењери инситута НЕПДИ који заједно са инжењерима РиТЕ усаглашавају техничка и друга питања у вези са пројектом.

У децембру прошле године са представницима „Кинеске машинске инжењерске корпорације“ /China machinery engineering corporation/ и „Енергетског фонда за тржишта у развоју“ /Emerging Markets Power Fund/ потписан је општи уговор о реализацији пројекта изградње Термоелектране „Гацко два“ чија је вриједност процијењена на више од милијарду КМ.

Извор: РТРС/Срна