Atraktivna i izazovna trka karića Kartorc 2018 okupila je u Herceg Novom blizu 40 takmičara, odnosno 24 jednosjda i 12 dvosjeda, koji su pokušali da se za što bolje vrijeme spuste 700 metara dugom trasom od Gradske kafane do gradske luke Škver.

Trku su u dvojcu, van konkurencije, otvorili potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević i organizator iz NVO Maškare, Ivan Peulić.

Najbrži takmičar je Albert Tomić i njemu je pripalo 100 eura, drugo mjesto i 50 eura pripalo je Borisu Šćekiću, a treće i nagrada od 30 eura, Iliji Kovačeviću.

U kategoriji dvojca najbrži par bio je Dragomir Radomirović i Mitar Svilanović. Oni su osvojili i 200 eura, drugi par bio je Željko Stamenković i Ognjen Vujčić, s nagradom od 100 eura, a treće mjesto zauzeli su Gligo Mandić i Mladen Medigović, sa osvojenih 50 eura.

Na trci u Herceg Novom učestvovali su i Trebinjci Živko Drapić i Miloš Milošević, koji se okitio titulom najsporijeg takmičara – za šta su mu organizatori uručili i adekvatne nagrade, suvenir u obliku kornjače i lenju pitu.

Za pobjednika u pojedinačnoj kategoriji, Alberta, prva trka karića u Herceg Novom je svojevrsni povratak u djetinjstvo, izazov i druženje.

Trka „Karotrc“ u Herceg Novom organizovana je u okviru 49. obilježavanja Praznika mimoze.

Karotrc 2018 – Herceg Novi

U Herceg Novom je juče održana trka karića "Karotrc 2018", na kojoj su učestvovala i dvojica Trebinjaca.Više detalja saznajte na linku: https://goo.gl/F61aH4

Posted by Hercegovina Promo on Sonntag, 25. Februar 2018

HP / Radio Jadran