Karavanom žutog cvijeta i mažoretkinja kroz gradove regiona i ove godine biće najavljen 51. Praznik mimoze u Herceg Novom.

Karavan će uz mažoretke i Gradsku muziku donijeti upečatljiv duh Mediterana i u Trebinje  29. februara, najavljeno je za radio Padrino iz Turističke organizacije Herceg Novi.

Učesnici Karavana  pozvaće građane da dođu u Herceg Novi u februaru i martu, muzikom, plesom i dijeljenjem promotivnih materijala i žutog cvijeta.

Ovogodišnji praznik počeće koncertom muzičke zvijezde – Lepe Brene, dok će na zatvaranju pjevati Željko Joksimović. Tokom četiri vikeda nastupiće i druge reginalne zvijezde, kao što su Vlado Georgijev, Magla bend, OK bend, Petar Grašo, Magazin, Goran Karan, Dejan Matić, Aco Pejović, Kaliopi, Tribal bend. Period od tih mjesec dana pored koncerata obilježiće i bogat i raznovrstan prateći program, a to su Fešta od mimoze, ribe i vina, maskembali za odrasle u djecu, riblja večera, sportski događaji, pozorišne predstave, promocije knjiga, likovne izložbe, sajmovi domaće trpeze, salon vina, cvijetna povorka i Veče mediteranske pjesme“, izjavila je za Padrino radio Natalija Terzić iz Turističke organizacije Herceg Novi.

Karavan mimoze realizuju Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg fest“, Gradska muzika i mažoretke i NVO „Maškare“, a u saradnji sa upravama i lokalnim turističkim organizacijama gradova koje će Karavan obići.

 

Radio Padrino / HP, januar 2020.