Karate klub Hercegovac iz Bileće sa osvojenih 15 zlatnih, 12 srebrnih i 11 bronzanih medalja bio je najuspješniji klub na 11. internacionalnom turniru „Banjaluka 2014“ održanom u dvorani „Borik“.

Takmičari Tigra iz Teslića zauzeli su drugo mjesto sa ukupno 21 osvojenom medaljom (7, 5, 9), dok su treći bili karatisti Slavije iz Istočnog Sarajeva (6, 2, 8).

Najbolji pojedinac u muškoj konkurenciji bio je takmičar Hercegovca Aleksandar Kozijak koji je došao do tri zlatne i jedne srebrne medalje. Kod dama najbolja je bila karatistkinja Grahova Duška Šipka koje je imala dva zlata i srebro. Na turniru koji je organizovao KK Šesnaesta takmičilo se više od 550 karatista iz 29 klubova. Viđene su odlične borbe. Treba napomenuti da rezultati domaćina turnira nisu učestvovali u generalnom plasmanu.

– Takmičenje je bilo na vrhunskom nivou. Karatisti su pokazali veliki talenat i znanje. Nije bila nijedna prijava ekipa niti povreda nekog takmičara, što je najbitnije. U klubu su zadovoljni kako je sve proteklo i što nije bilo nikakvih problema – kazao je trener Šesnaeste Sanjin Šakić.

Miloš Lale iz Slavije bio je najbolji u seniorskoj kategoriji, a za prvo mjesto dobio je novčanu nagradu od 300 maraka. Drugi je završio Nikola Poluga iz Drine Višegrad, a treći je takmičar Slavije Milan Beribaka. Tokom turnira održan je tromeč nacija, a najbolja je bila Republika Srpska ispred Srbije i Rumunije. Na ovom turniru trebalo je da učestvuju i takmičari iz FBiH, ali zbog Bajrama nisu doputovali u Banjaluku.

– Čestitali smo našim sportskim rivalima iz FBiH i poželjeli im sve najbolje za praznik. Nadamo se da će doći naredne godine. Zahvalio bih svima koji su uzeli učešće u organizaciji turnira – dodao je Šakić.

 Izvor: Glas Srpske