Sve su prilike da će se ostvariti najave meteorologa o blagoj zimi koja je pred nama, bar ako je suditi po temperaturama koje se očekuju u mjesecu novembru na jugu Hercegovine.

 

Po prognozama prestižnog portala accuweather.com za područje južne Hercegovine i Trebinja do kraja novembra se očekuje vrijeme sa znatno višim dnevnim temperaturama od prosjeka za ovo doba godine.

Vrijeme Novembar new-1

U sedmici pred nama očekuje se sunčano vrijeme sa temperaturama od oko 8 Celzijusovih stepeni u jutarnjim časovima do 22 u najtoplijim dijelovima dana. Period od 15. do 19. novembra donijeće slično vrijeme sa nešto višim jutarnjim i nešto nižim dnevnim temperaturama, ali će i dalje biti sunčano. Prve padavine, po prognozi Accuweather-a očekuju se za vikend 20. i 21. novembra, dok će do pred sami kraj mjeseca ponovo biti sunčano sa dnevnim temperaturama do 19 stepeni Celzijusove skale.

Nove padavine tek se mogu očekivati u prvim danima decembra, tako da u narednih dvadesetak dana stanovnici južne Hercegovine mogu očekivati mnogo sunca i svega 2 ili 3 kišna dana, sa temperaturama koje više priliče aprilu ili maju.

 

Hercegovina Promo, novembar 2015.