Horoskopski znak otkriva i naš muzički ukus, da li uživamo u brzim ili laganim ritmovima, baladama, hevi metalu…

OVAN
Ovan inspiraciju i zadovoljstvo pronalazi u klasičnoj muzici, u kompozicijama Riharda Vagnera i Volfganga Amadeusa Mocarta. Ali onu njegovu predvodničku stranu ličnosti, ispunjavaju „jači“ zvukovi, hitovi „Koldpleja“, „Seks pistolsa“ i Ozija Ozborna.

 

BIK
Ovaj zemljani znak obožava pop i rok muziku, uživa u numerama „Bitlsa“ i „Rolingstonsa“. Budući da je veliki ljubitelj televizije, rado sluša i muziku iz televizijskih serija, ali i filmsku muziku, posebno onu iz naučnofantastičnih i avanturističkih filmova.

 

BLIZANCI
Blizancima je najdraža muzika ranijih vremena, poput ljubavnih pesama Frenka Sinatre, Dina Martina, Toma Džonsa i grupe „Aba“. Uživaju i u muzici Majkla Džeksona, a svu raznolikost njihovog muzičkog ukusa potvrđuje i to da vole i muziku pozorišnih predstava, pogotovo onu sa Brodveja.

 

RAK

Romantičan Rak voli nežne tonove, pesme Selin Dion, Vitni Hjuston i Keli Klarkson su idealne za njega. Rado se odlučuje za muziku koja će ga vratiti u prošlost i probuditi u njemu nostalgiju, poput numera „Bitlsa“ i „Partridž Femilija“.

LAV

Lav može po čitav dan da sluša „Pink Flojd“ i „Blek Sabat“. Inspiriše ga strast iz kompozicija Riharda Vagnera, Ludviga van Betovena i Sergeja Rahmanjinova. Za Lavove je važna dramatičnost i živost muzike.

 

DEVICA

Devica voli muziku koja deluje umirujuće pa nimalo ne čudi njen izbor „Enie“, Antonia Vivaldija i Volfganga Amadeusa Mocarta. Najdraži joj je zvuk violine i flaute. Devica neće uživati u muzici, a da pre toga ne sazna što više o njoj, pa rado proučava njenu istoriju.

 

VAGA
Znak kojem vlada Venera planeta ljubavi bira kompozicije Johana Štrausa, Fani Mendelson i Franca Šuberta. Njen ukus zadovoljava i muzika Frenka Sinatre i Barbare Strejsend. Za njenu sentimentalnost odlična je kantri muzika, dok je za Vage, ljubitelje modernijih zvukova najbolji izbor Nik Kejv.

 

ŠKORPIJA
Škorpiji je najbliži rad kompozitora klasične muzike Erika Satija i Bele Bartok. Džez pričinjava Škorpiji pravi muzički doživljaj, posebno numere Moli Džonson i Arete Frenklin.

 

STRELAC
Strelac je obožavalac filmske muzike. Pitajte Strelčeve da li im se dopada muzika iz filmova „Kil Bil“i „Rođen da ubije“, i odgovoriće vam da je obožavaju. Za njih su rezervisane i pesme Leonarda Koena i Džonija Mičela.
JARAC
Jarac je veliki poštovalac džeza i opere. Na listi njegovih omiljenih pevača su Brajan Feri i Tom Vejts. Uz to uživa u pesmama koje ukazuju na određene društvene probleme i koje u sebi nose i druge, a ne samo ljubavne poruke.

 

VODOLIJA
Vodolija obožava fuziju zvukova, džeza, elektronske i akustične muzike. Veliki je fan Dejvida Bouvija, ali i Morisa Ravela i “ Elektrik Lajt“ orkestra.
RIBE
Ribe su strastevni slušaoci Johana Sebastijana Baha. Uživaju u muzici iz različitih kultura, a bliska im je i srednjevekovna muzika. Ono što u muzici traže, pronalaze i u pesmama Džudi Garland.
Izvor: prva.rs