Proljeće nam donosi toplo vrijeme, šarenilo prirode i mnogo svježeg voća i povrća. Nažalost, mnogi danas ne mogu uživati u svim blagodatima koje donosi, po mnogima, najljepše godišnje doba.

 

 

Njihov problem su alergije.

Procjene stručnjaka kažu da 30 do 40 odsto osoba na svijetu boluje od jedne ili više alergijskih bolesti, pa se alergijska oboljenja  danas nazivaju i epidemijom modernog doba.

Savremen život, stres, izmjenjen imunitet, hrana bogata konzervansima i aditivima,  izloženost različitim hemijskim supstancama i zagađenje životne sredine mogući su uzroci porasta alergijskih oboljenja. Sunčevi zraci, polen biljaka i  ubodi insekata, prašina, različite hemikalije mogu da izazovu  alergije.

Postoji više vrsta alergijskih reakcija, a najčešće su  su alergijski rinitis, koprivnjača, reakcije na ubod insekata i kontaktna alergijska reakcija. U zavisnosti šta ih uzrokuje, često se  manifestuju kao kihanje, svrab i curenje iz nosa, svrab i suzenje očiju ili kao osip, svrab i crvenilo na koži i sluzokoži.

Rješenje za alergije stiže iz Hemofarma u obliku Pressinga, jer samo jedna tableta na dan ublažava tegobe poput: kihanja, curenja iz nosa i suzenja očiju, te ublažava osjećaj svraba, crvenilo i osip po koži.

Pressing  je po sastavu loratadin, sprečava djelovanje histamina, supstance koju tijelo oslobađa u sklopu alergijskog  odgovora, te na taj način ublažava simptome čitavog spektra alergijskih oboljenja.

Savjeti za osobe koje boluju od sezonskih  alergija

– Izbjegavajte izlazak napolje tokom dana kada su koncentracije polena iznad dozvoljenih.

– Držite  zatvorene prozore u kući i automobilu kako bi se spriječio ulazak polena u kuću. Poželjno je da  koristite  klima uređaje sa polenskim filterom.

– Izbjegavajte boravak na mjestima sa velikom količinom polena (poljane, livade, parkovi).

– Ne sušite i ne provjetravajte veš napolju.

– Redovno usisavajte kuću da biste smanjili količina prašine, grinja, polena i životinjskih dlaka.

·        Koristite jastuke i madrace od antialergijskih materijala.

·        Zaštitite se od insekata.

·        Često se umivajte, tuširajte i perite kosu, jer mnogi alergeni ostaju na tijelu i mogu da izazovu alergijske

reakcije.

·        Uzimajte redovno lijekove protiv alergije koje Vam je preporučio Vaš ljekar ili farmaceut.

 

Izvor: Nezavisne novine