Snažan i pravi muškarac ima veliku dušu, još veće srce i čvrsto samopouzdanje. On će vas podignuti kad padnete, jer je njegov zagrljaj mjesto gdje se osjećate najsigurnijom. Njegova snaga su pažljivost, nježnost i suosjećajnost.

On će vam pokazati što ljubav zapravo znači kao i što znači pružati, ali i primati je. On će proširiti vaše srce i otvoriti vas da ponovo osjećate nešto puno veće od sebe same.

Naučićete što znači živiti u trenutku. Tvoj će bivši izblijedjeti u prošlosti. Nema upoređivanja, niti pomisli na to, jer prošlost je završila i ostala je iza vas.

Otkrićete ponovo što znači govoriti istinu. Otkrićete da se ne morate bojati reći svoje iskreno mišljenje bez straha da ćete započeti svađu ili ga uvrijediti, jer on objeručke prihvaća sve što mu imate reći i ne želi se svađati nego istražiti i raspraviti sa vama vaše stavove.

Najvažnije, osjetićete se sigurnom. On će vam dati snage da slijedite svoje snove i strasti, da ponovno oživite svoju dušu i ciljeve. Ono nepoznato što vas je nekada plašilo, sad postaje avantura u koju ste spremni krenuti.

Pokazaće vam šta ljubav znači i što ona ne znači. Neće vas iskoristiti, prisiljavati ili vas potcjenjivati.

Naučiće vas kako nastaviti dalje i u najtežim razdobljima. Otkrićete da je u redu pasti na koljena i da odustajanje i povlačenje ne moraju biti jedine opcije kada su pred vama teška vremena.

Naučiće vas da pažljivost, nježnost i saosjećajnost nisu slabosti nego velika snaga.
Naučiće vas šta znači kompromis, ali isto tako i držanje svojih principa kod stvari koje su vam važne.

On će vam otkriti šta znači stvoriti srećan dom, predivnu porodicu i bolju vezu sa svim osobama koje volite. On će vas naučiti kako da se bolje zbližite s drugima jer vam je pokazao kako da se potpuno zbližite s njim.

On će vas naučiti puno stvari, ali ono što je najvažnije, naučićete da nije samo na njemu da stvori vašu najbolju ljubav ikad, nego na vama oboma.

A s takvim muškarcem pored sebe – vi to i možete.