Zabavljate se sa partnerom koji ispunjava sve vaše standarde, već neko vrijeme živite zajedno i počeli ste polako da razmišljate o sljedećem “logičnom“ koraku? Nekada nas toliko ponese cijela ideja vjenčanja da zaboravimo da se zapitamo: Da li smo zaista spremni da sa nekim provedemo cijeli život iliti – zauvijek?

Ne privlače vas drugi muškarci 

Kada zamišljate svoju budućnost, jedini muškarac koga u njoj vidite treba da bude vaš budući suprug. Da i dalje ćete mislii da ovaj ili onaj muškarac dobro izgleda, ali misao da zaista budete intimni sa drugim muškarcem ne treba da vam je privlačna.

Imate istu viziju braka 

Treba prvo da raščistite sami sa sobom, a onda i sa partnerom koja je vaša definicija braka, ondosno kako vi zamišljate šta je brak.

Ne želite da promijenite partnera 

Bili biste srećni kada bi vaš partner tokom barka ostao manje-više ista osoba. Uplovite u bračne vode samo ako ste potpuno zadovoljni sa vašom vezom i partnerom takvima kakvi su sada.

Vi ste najbolja verzija sebe 

Partner treba da izvlači ono najbolje iz vas, sa njim treba da se osjećate bolje, nikako gore. Ako vas je prihvatio baš onakvima kakvi ste i ako postajete bolja osoba u njegovom prisustvu, onda je to prava stvar.

Nije vam više stalo ni do jednog bivšeg 

Osim ako ne namjeravate da uđete u brak sa vašim dečkom iz srednje škole, vjerovatno u vašem životu postoji nekoliko bivših… Važno je da više nemate nikakvih osjećanja prema bivšim partnerima i da se osjećate opušteno kada ih sretnete na ulici ili čujete da imaju nekog novog.

Želite da provodite sa partnerom sve svoje vrijeme 

Da li je vaš partner osoba sa kojom volite da provodite najviše vremena? Da li se osjećate kao da ste iskreni prijatelji, a ne samo ljubavnici? Ako je odgovor na ova pitanja da, onda je to prava stvar.

 Izvor: cafe.ba