Danas je u Banji Dvorovi kod Bijeljine završeno 25. kadetsko prvenstvo Republike Srpske u šahu, na kome su učešće uzeli i mladi šahisti ŠK Leotar iz Trebinja.

Među 149 mladih takmičara našlo se i sedam članova ŠK Leotar i to: Brnjoš Stefan, Brnjoš Ognjen, Vasiljević Vladimir, Lambeta Vasilije, Vidačić Miodrag, Traparić Matija i Marija Grubačić.

Prvenstvo je počelo u petak a ispred organizatora ove manifestacije Šahovskog saveza RS obratio se Vlado Stojanović, član Izvršnog odbora. On je pozdravio sve prisutne i naglasio značaj ove sportske priredbe, pridajući značaj jubileju četvrt vijeka uspješnog organizovanja kadetskih prvenstava pod okriljem ŠSRS.

Mladi takmičari su bili raspoređeni u 14 takmičarskih grupa na osnovu pola i starosti. Svi oni dolaze iz 15 različitih klubova širom Srpske, među kojima se našao i trebinjski klub koji je već neko vrijeme na putu oporavka i povratka na stare staze uspjeha.

Iako bez osvojenih medalja mladi trebinjski šahisti se kući vraćaju sa značajnim iskustvom i zadovoljstvom da su bili u prilici da se druže i takmiče sa vršnjacima iz ostatka Republike Srpske.

 

HP, april 2017.