Svečanim defileom odbojkašica četiri najbolje ekipe u Republici Srpskoj juče je u Bileći počeo finalni turnir juniorskog prvenstva.

Turnir je otvorio predsjednik Skupštine opštine Bileća Srđan Rogan, koji je naglasio da je Bileća grad sporta u koji su mladi sportisti uvijek dobrodošli.

„ Želim da se prijatno osjećate u našoj lijepoj Bileći koja je postala prepoznatljiva po odbojci, najviše zahvaljujući Tijani Bošković. Drago mi je što postajemo grad sporta i kulture i ubijeđen sam da će Bileća u budućnosti iznjedriti brojne sportiste koji će se vinuti u sam vrh svjetskog sporta. Budite dobri sportisti i dobri učenici“, poručio je Rogan.

Juniorke „Hercegovca“ u prvom meču finalnog turnira prvenstva Republike Srpske za odbojkašice savladale su „Inovu“ iz Banjaluke rezultatom 3:0 (25:14, 25:22, 25:17) . U drugoj utakmici odbojkašice „Bimal Jedinstva“ pobjedile su ekipu „Glasinca“ rezultatom 3:0 (25:16, 25:10, 25:18). U poslednjoj utakmici prvog dana turnira,“Hercegovac“ je bez izgubljenog seta pobjedio “Glasinac“.

Sutra se od 11:00 časova sastaju OК“Inova“ i ŽOК“ Bimal Jedinstvo“, od 13:00 časova OК“Glasinac“ i OК“Inova“, a od 15:00 časova ŽOК“Bimal Jedinstvo“ i OК“Hercegovac“. Dodjela priznanja, medalja i pehara najboljima biće održana u 16:30.

Dvije najbolje plasirane ekipe učestvovaće i na završnom turniru za prvaka Bosne i Hercegovine.

Izvor: Radio Bileća