Na radost sportista ali i svih rekreativaca, JU „Kulurno – sportski centar“ Gacko izvršio je nabavku određene sportske opreme.

Prema riječima predsjednika Savjeta za sport, Milana Gutovića, u pitanju je oprema iz oblasti dvoranske takmičarske odbojke, kao i mini nogometni golovi. Vrijednost nabavke je oko 5 hiljada maraka, a novac je obezbijedila Opština Gacko.

„Takmičarski set za odbojku je bio neophodan iz razloga što imamo dva premijerligaša u odbojci, što odbojkaški savez BiH traži sve kvalitetnije uslove za odigravanje utakmica. Odbojkašice igraju međunarodnu utakmicu u januaru 2018. sa OK ,,Bratislava“, i to je još jedan od razloga nabavke odbojkaškog seta, koji je izgrađen u skladu sa zahtjevanim standardom i normom BAS EN 1271/AI o kvalitetu i sigurnosti, sa pratećim izvještajem o ispitivanju“, kaže Gutović.

Prema njegovim riječima, već duže vrijeme postojala je inicijativa većeg broja rekreativaca, te su nabavljeni i mini nogometni golovi dimenzija 200*100 cm. U planu je i nabavka adekvatnih košarkaških konstrukcija za sportsku dvoranu, a postojeće, koje nisu adekvatne za dvoranske uslove, na proljeće će biti premještene na otvorene sportske terene.

U sportskoj dvorani po nalogu OS BiH, izvršena su i određena markiranja linija u skladu sa propozicijama takmičenja.

„Ono što je vrlo bitno, u sportskoj dvorani smo riješili probleme grijanja i rasvjete, što su bili ključni problemi u proteklom periodu“, kaže Gutović i dodaje da će JU „KSC“ nastojati da dodatno obogati svoju ponudu za rekreativce, u nadi da će to pozitivno uticati na masovnije učešće građana u rekreaciji.

Izvor: Opština Gacko