Хамбуршка филхармонија, Озора фестивал у Мађарској, “Фрее еартх” у Грчкој, наступи у природи, само нека су од мјеста на којима је наступао музички виртуоз Ненад Кецман.

Виола и виолина, исте оне којима се представљао публици широм свијета, сада одушевљавају Требињце. Необичан и посебан, али увијек свој и оригналан, у потрази за нечим другачијим, управо то, овај умјетник нашао је у Требињу, преноси АТВ.

“Овај град ми је пружио некако оно што ја јесам. Тражио сам мир, инспирацију, друштво гдје ја могу да свирам гдје могу да будем оно што ја јесам то ми је све Требиње пружило и због тога сам остао овдје”, каже Ненад.

Поред музике, која је његово друго ја, Ненад ужива у здравој храни, чистом ваздуху, херцеговачком сунцу и новим познанствима. И Требињци захваљујући новом суграђанину коначно могу да чују и староградску и евергрин музику, севдалинке, а неријетко и џез. Дух боемске Скадарлије и чувеног Монмартра, стиго је и до крајњег југа Српске.

“Мало је тежа публика у почетку нису регаовали баш уауу али добро овдје виолина није честа, навикавају се”, истиче Ненад.

И док живи свој музички сан, сви планови овог умјетника, који само слиједи своје жеље, везани су управо за Требиње. Ријетки су они који данас могу да живе тако и узивају у споју лијепог и корисног.

Извор: АТВ

Facebook komentari

komentar