Hamburška filharmonija, Ozora festival u Mađarskoj, “Free earth” u Grčkoj, nastupi u prirodi, samo neka su od mjesta na kojima je nastupao muzički virtuoz Nenad Kecman.

Viola i violina, iste one kojima se predstavljao publici širom svijeta, sada oduševljavaju Trebinjce. Neobičan i poseban, ali uvijek svoj i orignalan, u potrazi za nečim drugačijim, upravo to, ovaj umjetnik našao je u Trebinju, prenosi ATV.

“Ovaj grad mi je pružio nekako ono što ja jesam. Tražio sam mir, inspiraciju, društvo gdje ja mogu da sviram gdje mogu da budem ono što ja jesam to mi je sve Trebinje pružilo i zbog toga sam ostao ovdje”, kaže Nenad.

Pored muzike, koja je njegovo drugo ja, Nenad uživa u zdravoj hrani, čistom vazduhu, hercegovačkom suncu i novim poznanstvima. I Trebinjci zahvaljujući novom sugrađaninu konačno mogu da čuju i starogradsku i evergrin muziku, sevdalinke, a nerijetko i džez. Duh boemske Skadarlije i čuvenog Monmartra, stigo je i do krajnjeg juga Srpske.

“Malo je teža publika u početku nisu regaovali baš uauu ali dobro ovdje violina nije česta, navikavaju se”, ističe Nenad.

I dok živi svoj muzički san, svi planovi ovog umjetnika, koji samo slijedi svoje želje, vezani su upravo za Trebinje. Rijetki su oni koji danas mogu da žive tako i uzivaju u spoju lijepog i korisnog.

Izvor: ATV

Facebook komentari

komentar