Kinematograf ovog filma je Irac Joe Coombes, a reditelj filma biće takođe Irac bh. porijekla Mirsad Ademović, koji je i scenarist filma.

Engleski producent Jamie Cooper nakon što je okupila mladi tim producenata iz Zagreba i Mostara započela je pripreme za igrani film „Ženski orkestar“, čije snimanje treba krenuti do kraja godine u Mostaru, Trebinju i Sarajevu.

Priča govori o mladoj profesorici muzike i 18 godina starijem muškarcu različitih vjeroispovijesti. Sve počinje tako što Edvin, ulazi u ozbiljnu vezu s Dunjom s kojom planira zasnovati porodicu, a zaplet započinje kada se u njihov život uplete Dunjina porodice koja ima konzervativna stajališta i teret političke ideologije, prožet mržnjom spram drugih i drugačijih.

Dunju će igrati mlada zenička glumica Adna Hasanić, kojoj će ovo biti prva filmska uloga za dugometražni film.

Film će, kako se navodi iz produkcije, na svoj način progovoriti o odnosima poslodavca prema zaposlenima kao i problemu alkoholizma i kladionicama, koje u posljednje vrijeme sve više privlače ogroman broj i visoko obrazovanih žena u BiH, te vjerskim sukobima i ljudskim traumama.

Direktor fotografije ovog filma je Irac Joe Coombes, a reditelj filma biće takođe Irac bh. porijekla Mirsad Ademović, koji je i scenarist filma.