Još jedan savršen dan na jugu …

Novembar, sunce, temperature iznad dvadesetog podioka Celzijusove skale. Još da je nekako produžiti dan, bilo bi kao u maju. Ali da ne budemo neskromni.

Danas je veliki broj Trebinjaca uživao u šetnji po savršenom vremenu koje je imalo sve epitete proljećne idile, a sudeći po registarskim oznakama automobila koji su saobraćali u gradu, veliki je broj i onih iz okolnih gradova (Dubrovnik, Nikšić, Herceg Novi) koji su uživali u lijepom danu u Trebinju – neko je šopingovao, neko je samo šetao, a većina je utiske sabrala u nekoj od bašti lokalnih kafića koje su danas radile „punom parom“.

Za promjenu, donosimo vam nekoliko fotografija zabilježenih „u hodu“ iz trebinjskog naselja Rastoci, sa starog dubrovačkog druma, pravcem od novog kružnog toka na južnom ulazu u grad do Geljovog mosta. Vjerovatno većina lokalnih stanovnika ne razmišlja često o istinskim vrijednostima i kvalitetima koje Trebinje ima. Na fotografijama zabilježenim u samo dvjestotinjak metara šetnje oslikava se sva ljepota života u najjužnijem gradu Srpske, gdje ćete na samo nekoliko desetina metara udaljenosti od modernog bloka stambenih zgrada naići na njive i vrtove, dolap na rukavcu Trebišnjice, brojne plastenike za proizvodnju ranog i kasnog povrća kao i fantastične pejzaže uljepšane spektrom boja koje je donijela jesen.

Ozbiljna zamjerka stanovnicima, ali i nadležnim službama je količina smeća koje se može naći uz obale rukavca Trebišnjice, koje ne može pokvariti kompletan ugođaj ali može da bude velika prepreka ozbiljnom razvoju turizma ovog kraja. Očuvati prirodu u ovakvom stanju bilo bi velika obaveza i imperativ svima nama.

Bojan S. , Hercegovina Promo, novembar 2014.