Pripremanje za posao, utrka s vremenom i iščekivanje saobraćajne gužve mogu vam izazvati stres i prije nego napustite kuću. Ove male navike mogu vam pomoći da lakše podnesete dan.

Prije nego započnete dan, pet puta duboko udahnite
Neka vam u naviku prijeđe da se zaustavite na izlaznim vratima ili prije nego upalite automobil i pet puta duboko udahnete. Tako ćete smanjiti stres, koji doprinosi brojnim bolestima.
Uzmite multivitaminske pripravke ili lijekove kada perete zube
Zaboravljate uzeti vitamine ili lijek koji morate svaki dan piti? Neka vam bočica stoji u blizini paste za zube, tako ćete se svakog jutra sjetiti da ih uzmete.

Neka vam je odjeća za vježbanje uvijek spremna
Izbjegavajte široke majice i trenirke za odlazak u teretanu. Birajte odjeću koja će vam dobro pristajati, u kojoj ćete se osjećati dobro i lijepo te u kojoj ćete se moći nesmetano kretati i vježbati. Pripremite je noć prije kako bi vas motivirala na vježbanje kada je ujutro vidite i kako biste izbjegli kopanje po prljavom vešu u potrazi za njom.

Stvorite svoje sretno mjesto u teretani
Pronađite svoje omiljeno mjesto u prostoriji gdje vježbate i, ako vježbate u grupi, dođite ranije kako biste ga zauzeli. Uz omiljeno mjesto osjećat ćete se ugodnije i radije ćete vježbati.

Jutarnji kakao
Ako više volite piti kavu, dodajte žličicu kakaa u nju. Tako ćete dobiti kofein, ali i antioksidanse iz kakaa, koji pomažu poboljšati dotok krvi u mozak i srce.

Ustanite svaki put kada se javljate na telefon
Kada telefon zazvoni, neka vam prijeđe u naviku da se ustanete i hodate. Sjedenje duže vrijeme (30 do 60 minuta) potiče niz reakcija koje dramatično smanjuju potrošnju kalorija, čak i kada redovito vježbate. Osim toga, sjedenje povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i debljanja.

Koristite konac za zube dok se tuširate

Manja je vjerojatnost da ćete zaboraviti očistiti zube koncem ako ga budete koristili dok se tuširate. Četkajte zube dok se tuširate i odmah dubinski očistite zube zajedno s ostatkom tijela.

Izvor: Cafe.ba, Foto: google.com