Često se dešava da cijena koja se nalazi na rafu, ne odgovara cijeni, koja se kasnije nađe na računu potrošača. Trgovci se pravdaju ogromnom količinom artikala, kojima se često mijenjaju cijene, dok u Udruženju potrošača kažu da su to “cake” na koje potrošači ne smiju da nasjednu.

 

 

„Kupila sam kozmetički set koji košta 9.00 KM, međutim na kasi mi je naplaćeno 12.00 KM. Pobunila sam se, a onda je došao šef radnje, koji me je sa sve računom sproveo do rafa. Tamo je stajala cijena od 9.00 KM. Potom su mi na kasi izdali drugi račun, uzeli prvi, i rekli da je došlo do zabune, jer imaju previše artikala, i da se prečesto mijenjaju cijene. Da sam kojim slučajem išla u veću nabavku, vjerovatno ne bih ni primjetila pogrešnu cijenu“, priča za portal InfoBijeljina Milena S. iz Bijeljine.

Ovakve situacije su česte, te se veliki broj potrošača žali na neusaglašene cijene. Potrošač plaća cijenu koja je na rafu, i samo tu cijenu.

Trgovci se pravdaju da imaju previše artikala, kojima treba da se promjene cijene, kao i da imaju malo ljudi, ne mogu sve da postignu i slično.

Ipak, za takve stvari nema opravdanja, jer se dešavaju prečesto. Trgovci nekada namjerno prave takve “greške”, po principu, ako prođe – prođe, jer se često desi da potrošač i ne primjeti, pogotovo ako kupuje više artikala.

Potrošačima ostaje da treba sa “četvore oči” da gledaju račun, i da ako primjete greške, odmah se žale na kasi.

Izvor: 6yka.com