U sklopu nove programske šeme Padrino radija, koja je aktuelna od ponedjeljka 1. aprila, našao se i jedinstven projekat kada su u pitanju radio emiteri u Bosni i Hercegovini – vremenska prognoza na engleskom jeziku.

U skladu sa pozitivnim rezultatima turističkog razvoja Trebinja i Hercegovine, HP media grupa i Turistička organizacija Grada Trebinja su prepoznali potrebu praćenja trendova razvijenih turističkih sredina u svijetu koji imaju praksu obavještavanja turista o vremenskim prilikama na sličan način.

Kratka forma vremenske prognoze na engleskom jeziku za Trebinje i Hercegovinu emituje se na talasima Padrino radija više puta svakog radnog dana u periodu između 10 i 14 časova, a istu priprema i uređuje Ljiljana Savović – Spajić.

Ovim se još jednom potvrdila dobra saradnja između Turističke organizacije najjužnijeg grada Srpske i HP media grupe, koji su i do sada sarađivali na više projekata koji za cilj imaju unaprijeđenje promocije Trebinja kao turističke destinacije u skladu sa globalnim trendovima marketinga u turizmu.

Pored vremenske prognoze na engleskom jeziku Padrino radio svoje jutarnje vijesti od ponedjeljka objavljuje i u video formatu kratke forme na našem YouTube kanalu i portalu Hercegovina Promo.

Takođe, uz niz izmjena u načinu emitovanja programa, narednih dana kreću i dvije nove sedmične forme muzičkih emisija. Jedna će obrađivati temu ex-Yu muzičke scene (60 minuta), dok će druga donositi priče vezane za najnovije muzičke hitove na domaćoj i svjetskoj sceni (30 minuta).

Padrino radio osim jutarnjeg programa (do 10 časova) svakodnevno emituje i dnevni kolaž program (od 10 do 15 časova), kao i poslijepodnevni zabavni program (od 17 do 19 časova), a u planu su i drugi sadržaji koji će dodatno obogatiti program ovog radija.

Padrino radio je najslušanija radio stanica na području trebinjske regije sa „share“-om slušanosti od 36% i dio je trebinjske HP media grupe.

 

HP, april 2019.