Sastav „Jazz Poesy Cabaret“ nastupio je proteklog vikenda prvi put pred trebinjskom publikom u programu „Moto-vikenda“, a u okviru „Trebinjskog kulturnog ljeta“, koje ovim gradom pronosi poseban duh.

Samoproglašeni pjesnik, kako sam za sebe kaže, i član benda Nebojša Kuruzović nije skrivao zadovoljstvo zbog susreta emocije njihovog benda sa takvim trebinjskim duhom, sa samim gradom i veselom trebinjskom publikom.

„Iskreno sam dugo priželjkivao nastup ‘Jazz Poesy Cabareta’ u Trebinju, koje nam je svima toliko drago, i sada kad se konačno desio imam samo riječi hvale i zadovoljstva. Dobili smo priliku da naše mozaično stvarlaštvo predstavimo ne samo Trebinjcima, već i brojnim gostima ovog grada i učesnicima velikog turističkog događaja kakav je Moto-fest u Trebinju“, rekao je Kuruzović, dodavši da je ovakav nastup za njih bio koliko iznenađenje, toliko i izazov.

Uoči koncerta u Kulturnom centru je održana konferencija za novinare, na kojoj je ova banjalučka grupa predstavila svoj prvi album, koji predstavlja jedinstveni multimedijalni projekat – „umjetnički mozaik“,  koji se sastoji iz tri dijela: prvog studijskog albuma  „Jazz Poesy Cabareta“, zbirke poezije Saše Berendike i Nebojše Kuruzovića, te izložbe fotografija Drage Vejnovića, Janje Bijelić i Anje Milošević nastalih u foto-eksperimentu sa ovim džez sastavom.

Koncert u Trebinju održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i uz podršku grada Trebinje, Kulturnog centra Trebinje i  kompanije „M:tel“. Organizatori su udruženja građana „Dobri medo“ i „Rez“.

 

Izvor: Nezavisne novine