Najveća ljetna, adrenalinska, atrakcija planinskog boba na šinama u dužini od 2.500 metara izgrađena je na olimpijskoj planini Jahorina.

Ovo je najveći bob u ovom dijelu Balkana i samo je jedan od projakata koji Joahorinu pozicionira među najatraktivnije turističke destinacije u Evropi i tokom ljeta.

Planinarenje, paraglajding, panoramsko razgledanje vožnjom šestosjedom, šetnja po vrhovima planine i adrenalinska avantura – vožnja Quadom prvilače turiste iz cijelog svijeta na Jahorinu.

Plato sjeverne strane Jahorine idealan je za ljubitelje praglajdinga. Za ovaj ekstremni sport naročito su atraktivni desantni letovi sa visinskom razlikom od 900 m tj. od vrha Jahorine 1916 m do Vrhprače na 1010 m nadmorske visine. Kursevi za početnike traju 5-7 dana, a napredni 1-2 mjeseca.

Škola u prirodi na Jahorini je idealna kombinacija klasične nastave i aktivnog boravka u prirodi. Djeca uče o prirodi, razvijaju ekološku svijest, brigu o životinjama i uživaju u prirodnim ljepotama Jahorine uz druženje i smijeh. Tu su i  sportski kampovi za pripreme sportista, koji se već dugi niz godina održavaju na planini, jer Jahorina ima izuzetan položaj i prirodni ambijent za visinske pripreme.

Olimpijski centar Jahorina ima otvoreni fudbalski teren, košarkaške terene, veliki broj hotela sa bazenima Wellness i Spa centrom, staze za trčanje, za biciklizam i planinarenje.

Po mnogim istraživanjima, Jahorina je jedna od vodećih destinacija kada je u pitanju kongresni turizam. Konferencije i seminari u hotelima Termag, Vučko, Lavina, Board, Bat Hotel Bistrica organizuju se u velikim konferencijskim salama opremljenim vrhunskim audio-video i vizuelnim sadržajima. Svi prostori su opremljeni bežičnim internetom, sistemom za multimedijalne prezentacije, vrhunskom rasvjetom i pratećom opremom.

 

 

 

 

Izvor: SeeSrpska