Prvo prvenstvo jugoistočne Evrope u biatlonu za 2020. godinu biće održano od 27. do 29. decembra na nordijskom ski-centru Dvorišta, na olimpijskoj planini Jahorini, rekao je vršilac dužnosti pomoćnika ministra za sport Republike Srpske Mario Đuran i najavio da će ministarstvo imati značajnu ulogu u organizaciji.

– Ovo je dio većeg projekta koji Jahorinu treba da pozicionira kao sportski i turistički centar u jugoistočnoj Evropi – rekao je Đuran prije konstitutivne sjednici Organizacionog odbora prvog prvenstva Jugoistočne Evrope u biatlonu.

Zamjenik sekretara Smučarskog kluba Romanija Pale Tanja Кarišik Кošarac rekla je da je ovaj klub izabran da bude tehnički organizator Prvog kontinentalnog prvenstva jugoistočne Evrope u biatlonu.

Prema riječima Tanje Karišik Košarac, ovo takmičenje je veliki korak za njihov klub, jer se na prvenstvu očekuje učešće 15 zemalja.

Savjetnik načelnika opštine Pale Srđan Šekara istakao je da je održavanje prvenstva Jugoistočne Evrope koji se održava na teritoriji opštine značajno za lokalnu zajednicu, i da je Jahorini, Dvorištima i Palama potrebno što više sportskih takmičenja.

On je istakao da će opština i dalje podržavati sve sportske ili slične događaje.

Na sjednici Organizacionog odbora za predsjednika je izabrana Sonja Davidović, za potpredsjednike Boško Jugović i Ljubiša Tanić, kao i članovi odbora.

 

 

 

Izvor: SeeSrpska