Najbolji sportisti Nevesinja u 2014.godini su rukometaš Hercegovine  Vojislav Čabrilo i kik bokser „Veleža“ Dejan Dragović. Ovako je odlučila komisija sastavljena od sportskih i javnih radnika , a proglašenje je upriličeno na svečanosti organizovanoj sinoć u Velikoj sali opštine Nevesinje.

Čabrilo je jedan od najboljih krilnih rukometaša Prve lige RS i najefikasniji igrač Hercegovine u jesenjem dijelu sezone.

Epitet najboljeg mladog sportiste zaslužio je kik bokser „Veleža“ Dejan Dragović, prvak RS i BiH u dvije discipline i učesnik Svjetskog prvenstva u Italiji.

Na svečanosti koju je organizovala opština Nevesinje proglašene su i sportske nade godine, najbolji sportski radnik, trener i ekipa.

Nagradu namijenjenu sportskoj nadi podijelili su atletičarka Jelena Milinić, košarkaš Uroš Savić, član KMF „Nevesinje“ Luka Đogić, karatistkinja Tamara Popović i kik bokser Ivan Petković.

Najuspješniji sportski kolektiv je KMF „Nevesinje“  koji je ove godine izborio status premijerligaša.

Epitet sportskog radnika godine ponio je  profesor fizičkog vaspitanja i organizator najznačajnijih sportskih priredbi u opštini Anđelko Grahovac, a među trenerima je istakao Slobodan Gušić, kandidat Fudbalskog saveza RS za selektora futsal reprezentacije BiH.

Izvor: Radio Nevesinje