Најбољи спортисти Невесиња у 2017. години су фудбалер Милош Братић и кик боксер Иван Петковић. Овако је одлучила Комисија састављена од јавних радника, а проглашење је уприличено на свечаности одржаној синоћ у Великој сали општине Невесиње.

Братић је престижно општинско признање заслужио бриљантним наступима за ФК „Вележ“ и КМФ „Невесиње“. Његови дриблинзи и ефектни голови подизали су публику на ноге, а саиграчима давали додатни подстрек.

Најбољи млади спортиста Невесиња, члан КБК „Вележ“ Иван Петковић, имао је блиставу сезону у којој се попео на свјетски трон у кадетској конкуренцији . Освајио је сребрну медаљу на Европском купу, окитио се и титулом јуниорског првака  Балкана у лоу кику и ризницу медаља обогатио са десетак златних одличја.

Епитет наде године понијели су рукометаш Дејан Манигода, чланица ПК „Летс денс“ Наташа Таминџија, кик боксер „Вележа“ Лука Терзић, члан КБВ „Невесиње“ Лука Гудељ, фудбалер Иван гамбелић и каратисткиња Марија Торовић.

Посебно признање за искатзану спортску солидарност уручено је рукометашу „Херцеговине“ Дарку Драговићу и голману КМФ „Невесиње“ Огњену Ромовићу.

У забавном дијелу манифестације наступиле су чланице Плесног клуба „Летс денс“ и Етно групе „Свети Димитрије“.

Традиционалну манифестацију Избор најбољег спортисте организовала је општина Невесиње.

Извор: Радио Невесиње