Najbolji sportisti Nevesinja u 2017. godini su fudbaler Miloš Bratić i kik bokser Ivan Petković. Ovako je odlučila Komisija sastavljena od javnih radnika, a proglašenje je upriličeno na svečanosti održanoj sinoć u Velikoj sali opštine Nevesinje.

Bratić je prestižno opštinsko priznanje zaslužio briljantnim nastupima za FK „Velež“ i KMF „Nevesinje“. Njegovi driblinzi i efektni golovi podizali su publiku na noge, a saigračima davali dodatni podstrek.

Najbolji mladi sportista Nevesinja, član KBK „Velež“ Ivan Petković, imao je blistavu sezonu u kojoj se popeo na svjetski tron u kadetskoj konkurenciji . Osvajio je srebrnu medalju na Evropskom kupu, okitio se i titulom juniorskog prvaka  Balkana u lou kiku i riznicu medalja obogatio sa desetak zlatnih odličja.

Epitet nade godine ponijeli su rukometaš Dejan Manigoda, članica PK „Lets dens“ Nataša Tamindžija, kik bokser „Veleža“ Luka Terzić, član KBV „Nevesinje“ Luka Gudelj, fudbaler Ivan gambelić i karatistkinja Marija Torović.

Posebno priznanje za iskatzanu sportsku solidarnost uručeno je rukometašu „Hercegovine“ Darku Dragoviću i golmanu KMF „Nevesinje“ Ognjenu Romoviću.

U zabavnom dijelu manifestacije nastupile su članice Plesnog kluba „Lets dens“ i Etno grupe „Sveti Dimitrije“.

Tradicionalnu manifestaciju Izbor najboljeg sportiste organizovala je opština Nevesinje.

Izvor: Radio Nevesinje