Avio karte za linije Mostar – Dizeldorf, kao i Mostar – Štutgart puštene su u prodaju. Prema podacima koji se mogu naći na službenoj stranici Eurowingsa, cijena karte Mostar – Štutgart je 29,99 evra, a ista cijena je i za let prema Dizeldorfu, piše Večernji list u BH izdanju.

Letovi će biti organizovani dva puta sedmično i trebali bi početi od maja iduće godine.

Ono što je svakako zanimljivo jest kako je u ponudi još šest vazdušnih linija. Tako će se od maja iz Mostara moći letjeti prema Berlinu, a cijena karte je 70 evra. Ista je cijena karte i za Hamburg, kao i za Hanover. Nešto skuplje karte su za London, 90 funti, a let iz Mostara do Lisabona će stajati 120 evra. Najskuplja karta je za Palma de Majorku i stajaće 130 evra.

Presjedanja u Njemačkoj

„To su sve letovi iz Mostara prema Štutgartu i Diseldorfu, a u tim vazdušnim lukama će se presjedati za ostala odredišta. Očekujemo kako će u ponudi biti još neke linije“, rekli su juče za Večernji list u mostarskom Aerodromu.

Dodali su i kako se radi o prvim cijenama karata Eurowingsa, te su očekivanja kako će one biti još niže kako se početak linija bude približavao.“Naravno, sve ovisi o popunjenosti aviona. Očekujemo kako će godišnje ove dvije vazdušne linije u Mostar dovesti minimalno 60.000 putnika, što je veliki iskorak za našu luku“, rekli su iz „Aerodroma Mostar“.

Paraleleno s ovim nastavlja se raditi na otvaranju novih vazdušnih linija. Već je načelno dogovorena linija sa Zagrebom iduće godine, a aktuelna hrvatska vlada je najavila kako će podržati taj projekt.

Ono što je novost jest mogućnost otvaranja vazdušne linije Mostar – Beograd. Navodno je Air Srbija zaintersovana za otvaranje vazdušnog koridora s Mostarom, tako da je lako moguće da će se ova linija takođe realizovati iduće godine.

Povezivanje sa svijetom

„Mostar bi na taj način bio povezan s regijom i većim brojem evropskih prijestolnica. Imamo kapacitet koji može primiti sve putnike, zanimljivi smo zbog izuzetne turističke ponude i mnogo je razloga koji nam daju vjerovati kako ćemo u budućnosti realizovati i ove projekte“, zaključili su u mostarskom Aerodromu.

 

Izvor: vecernji.ba