Plivačica Olimpa iz Banjaluke Ivana Ninković ima priliku da se i četvrti put nađe među deset najboljih sportista Republike Srpske jer je i ove godine kandidat Plivačkog saveza.

Ninkovićeva je ponovo bila dominantna na takmičenjima u BiH, gdje je osvojila veliki broj, uglavnom zlatnih, medalja. Na Ljetnom prvenstvu BiH u Banjaluci bila je prva u svih šest disciplina u kojima je plivala. U većini disciplina isplivala svoja najbolja vremena, a četiri puta je popravljala rekorde BiH i to na 200 metara prsno tri puta i jednom na 50 prsno. Takođe, medalje je redovno donosila sa takmičenja u regionu. Bila je i učesnik Evropskog prvenstva u Berlinu, gdje je na 50 prsno zauzela 32. mjesto, dok je na duplo dužnoj dionici bila 39. Dobrim nastupom na „Banjaluka open 2014“ ispunila je normu za Svjetsko prvenstvo u Kazanju 2015. godine i to u disciplini 50 prsno.

– Ovu sezonu sam završila veoma dominantno na takmičenjima u BiH i regiji. Popravila sam rezultate u disciplinama kraul i delfin, što je za mene veoma važno. Sa A normom sam nastupila u Berlinu. Trema je uradila svoje, tako da sam loše isplivala kvalifikacije i nisam uspjela ući u polufinale, a da sam isplivala svoj najbolji rezultat, mogla sam se naći u finalu – rekla je Ivana.

Dobrim rezultatima dobila je punu stipendiju Arizona stejt univerziteta i tako potvrdila kvalitet. Imala je isplivanu normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi, koje je nedavno održano, ali je zbog obaveza na koledžu morala da odustane.

– Veliki je uspjeh upisati Arizona stejt i dobiti punu stipendiju na ovako renomiranom koledžu. Period od tri mjeseca, koliko sam već ovdje, prošao mi je veoma brzo i uspješno sam se uklopila u njihov sistem učenja i treniranja. Oduvijek sam priželjkivala da imam ovako dobre uslove. Prvo veliko takmičenje u narednoj sezoni je prvenstvo koledža NCAA u februaru 2015. godine. Nakon toga nastavljam pripreme za SP u Kazanju i pokušaću da ispunim normu za OI u Riu – dodala je Ivana.

Nagrade velika obaveza

Ivana Ninković posljednje tri godine redovno je bila među deset najboljih sportista Republike Srpske. Deveto mjesto je osvojila 2011. godine, prvo 2012, a četvrto prošle godine. Ona se nada da će biti među deset i ove.

– Velika je čast i zadovoljstvo naći se među najboljim sportistima RS. Ujedno je to i velika obaveza da treniram još bolje kako bih opravdala ukazano povjerenje. Iskreno se nadam da ću se naći među deset najboljih sportista RS jer sam najbolja plivačica RS i BiH – rekla je Ninkovićeva.

 Izvor: Glas Srpske