Prof.dr. francuskog i latinskog jezika Isidora Grubač iz Kotora upotpuniće kulturnu ponudu Trebinja namijenjenu najmlađim članovima društva, osnujući dječiji hor ,,Fisi Dora“.

Iako je Isidora profesor jezika, u muzičkom svijetu je, kako kaže, od malena.

-Sa muzikom sam se prvi put srela u šestoj godini. Znate kako ide ako vam je roditelj na nekoj funkciji – odmah djecu forsiraju da idu na glumu, muzičku školu, balet… Tako je bilo kod mene – na silu su me tjerali u muzičku školu – rekla je Isidora Grubač za portal Hercegovina Promo.

Iako je u muzičku školu upisana ,,na silu“, ljubav prema muzici se rodila sa velikom ambicijom; Isidorin plan je bio da, nakon završetka srednje muzičke škole otvori i organizuje dječiji hor. Ipak, njen životni put je bio malo drugačiji, kako ona kaže, jedno su bile želje, a drugo mogućnosti. Nakon srednje škole, upisala je fakultet i nakon završetka studija i zaposlenja, u Isidorinoj glavi je sinula ideja: “To je to, sada je pravo vrijeme da otvorim i organizujem hor“!

Trebinje važi za grad koji je rasadnik mladih talenata, pa Isidora ne sumnja da će i odziv na njen hor ,,Fisi Dora“ biti odličan. Ovaj hor se razlikuje od ostalih po tome što će se pjevati pretežno pop muzika. Zabave, dakle, neće manjkati.

Svjesna vremena u kakvom živimo, Isidora želi izaći u susret svim budućim članovima hora na način da će prva godina članstva biti besplatna.

Polaznike hora očekuje, kako kaže, dosta putovanja, muzička edukacija, mogućnost uzimanja privatnih časova, solo pjevanje uz pratnju orkestra, a tu je i saradnja i druženja sa dječijim horom ,,Čarolija“.

-Ja neću voditi hor, tu su profesori koji su kompetentniji za to, ja sam tu da ih obilazim i kažem šta mi se svidja, a šta ne. U Dubrovniku već imamo tri profesora za hor, u Kotoru imamo isto tri profesora, a u Trebinju bi trebalo da imamo dva – dodaje Isidora.
Hor ,,Fisi Dora“ upisivaće djecu od 3 do 15 godina. Na upis je potrebno doći u pratnji roditelja i ponijeti lični dokument djeteta.
-Iako nam je primarna muzička edukacija djece, mi shvatamo da su to naši najmlađi članovi društva i da njih sve zanima druženje. U planu imamo i putovanja i ekskurzije. Djeca iz Kotora su već tri dana u Bijeljini, a djeca iz Dubrovnika su se vratila iz Sarajeva gdje su bila su četiri dana. Tako da i male Trebinjce isto čeka, puno druženja, putovanja, a sve uz pjesmu – kazala je Isidora.
Isidora dodaje da, iako lijepog raspoloženja, zabave i druženja neće faliti, strogost će biti na nivou.
-Ovo je ozbiljan projekat koji zahtijeva dosta ulaganja, tako da ćemo od naših polaznika očekivati da daju svoj maksimum – zaključila je Isidora.
I.D./ HP, septembar 2018.