Млади брачни парови, који желе да живе на селу, до 21. децембра могу конкурисати за бесповратну новчану помоћ за куповину сеоске куће са окућницом до 50 ари. Такву погодност нуди град Лозница, а предност имају просвјетни и здраствени радници, пољопривредни инжењери и техничари, и ветеринари.Из лозничке градске касе за ову намену биће издвојено пет милиона динара, на основу одлуке коју је донела Скупштина Лознице са намјером да ојача подстицајне мјере за развој пољопривреде и помогне породицама са дјецом, пише Блиц.

У градској управи Лознице објашњавају да се ти млади људи неће бавити пољопривредном већ ће радити посао у својој струци, а колико домаћинство ће добити одредиће околности.

Сваки брачни пар може добити максимално милион динара помоћи /око 15.000 КМ/, а један од услова да учествују на конкурсу је да супружници имају највише 40 година у тренутку подношења пријаве.

Конкурс предвиђа да један супружник најмање три године непрекидно има пријављено пребивалиште на територији града, да брачна заједница траје најмање годину дана, да нису власници или сувласници непокретности. Потписивањем уговора супружници се обавезују да ће становати и да кућу неће отуђити у периоду од 20 година.

 

Извор: Блиц