U okviru manifestacije „Dani Kinoteke Republike Srpske“ film Srđe Penezića „Ime:Dobrica, Prezime: Nepoznato“, sa Slavkom Štimcem u glavnoj ulozi,  nakon Pala, biće prikazan i u Trebinju.

 

Film će biti prikazan u Kulturnom centru Trebinje u srijedu, 20. septembra u 20:00 časova. Ulaz za publiku je slobodan.

Nakon projekcije filma, publici će se predstaviti scenarista i reditelj Srđa Penezić, nosilac glavne uloge Slavko Štimac,  scenograf i producent filma Vesna Golubović. Prikazivanju filma u Trebinju prisustvovaće i  direktor Kinoteke Republike Srpske Milovan Pandurević.

Film „Ime :Dobrica, Prezime: Nepoznato“ je priča, u stvari bajka za odrasle,  o tome kako bi život mogao da bude lijep kada čovjek ne bi bio čovjeku vuk. Napušten od roditelja, Dobrica prvih dvadeset i osam godina provodi u sirotištu ili zatvoru. Ipak, da li zato što je prvih nekoliko godina proveo sa ljudima koji su ga iskreno voljeli, ili zato što je to njegova priroda, on bira da u ljudima vidi samo dobro.

Uz Štimca, u filmu igraju i Hana Selimović, Bogdan Diklić, Mirjana Joković, Marko Baćović, prvi put na filmu djevojčica Helena Jakovljević, Renata Ulmanski, Miodrag Mrgud Radovanović i drugi.

Film „Ime :Dobrica, Prezime: Nepoznato“, u produkciji „Logos filma“,  snimljen je 2016. godine, svjetsku premijeru imao je u avgustu prošle godine na festivalu u Montrealu, a beogradsku u novembru iste godine. Film se u okviru manifestacije „Dani Kinoteke Republike Srpske“ premijerno prikazuje u Srpskoj.

Program u Trebinju realizuje se u saradnji Kinoteke Republike Srpske i producenta „Logos filma“ sa Kulturnim centrom Trebinje i uz podršku grada Trebinja.

Pokrovitelj manifestacije „Dani Kinoteke Republike Srpske“ je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.

HP, septembar 2017.