У оквиру манифестације „Дани Кинотеке Републике Српске“ филм Срђе Пенезића „Име:Добрица, Презиме: Непознато“, са Славком Штимцем у главној улози,  након Пала, биће приказан и у Требињу.

 

Филм ће бити приказан у Културном центру Требиње у сриједу, 20. септембра у 20:00 часова. Улаз за публику је слободан.

Након пројекције филма, публици ће се представити сценариста и редитељ Срђа Пенезић, носилац главне улоге Славко Штимац,  сценограф и продуцент филма Весна Голубовић. Приказивању филма у Требињу присуствоваће и  директор Кинотеке Републике Српске Милован Пандуревић.

Филм „Име :Добрица, Презиме: Непознато“ је прича, у ствари бајка за одрасле,  о томе како би живот могао да буде лијеп када човјек не би био човјеку вук. Напуштен од родитеља, Добрица првих двадесет и осам година проводи у сиротишту или затвору. Ипак, да ли зато што је првих неколико година провео са људима који су га искрено вољели, или зато што је то његова природа, он бира да у људима види само добро.

Уз Штимца, у филму играју и Хана Селимовић, Богдан Диклић, Мирјана Јоковић, Марко Баћовић, први пут на филму дјевојчица Хелена Јаковљевић, Рената Улмански, Миодраг Мргуд Радовановић и други.

Филм „Име :Добрица, Презиме: Непознато“, у продукцији „Логос филма“,  снимљен је 2016. године, свјетску премијеру имао је у августу прошле године на фестивалу у Монтреалу, а београдску у новембру исте године. Филм се у оквиру манифестације „Дани Кинотеке Републике Српске“ премијерно приказује у Српској.

Програм у Требињу реализује се у сарадњи Кинотеке Републике Српске и продуцента „Логос филма“ са Културним центром Требиње и уз подршку града Требиња.

Покровитељ манифестације „Дани Кинотеке Републике Српске“ је Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Медијски покровитељ је Радио-телевизија Републике Српске.

ХП, септембар 2017.