Da je malo Ljubinje grad odbojke i rasadnik velikih imena ovog sporta znalo se i u okvirima velike Jugoslavije, kada je odbojkaški klub iz ovog hercegovačkog grada igrao i elitni rang saveznog takmičenja, ravnopravno sa klubovima iz Beograda, Zagreba, Novog Sada. Teška vremena za sport, posebno u Hercegovini, ostavila su trag i na ljubinjskoj odbojci, ali ono što je Ljubinjcima „ugrađeno u gen“ nemoguće je obrisati i većim nedaćama.

Potvrda navedenom je i titula koju je ponio mladi igrač Odbojkaškog kluba „Ljubinje-Bankom“ i pionirski reprezentativac BiH, Ilija Krunić, koji je protekle sedmice proglašen za najperspektivnijeg odbojkaša u Republici Srpskoj. U okviru 63. izbora za najboljeg sportistu Republike Srpske proglešeni su i najperspektivniji sporisti u 12 sportova, među kojima je i odbojka, a ovo laskavo priznanje otišlo je u ruke mladog odbojkaša iz Ljubinja.

Ilija je rođen 2002. godine, igra na poziciji primača servisa, a od ove sezone standardni je član i seniorske ekipe Ljubinja, dok je prethodne sezone bio član svih mlađih selekcija ljubinjskog kluba, a učestvovao je u osvajanju titula pionirskog i kadetskog šampiona Republike Srpske, te pionirskog i juniorskog prvenstva BiH.

Pored ovih uspjeha, mladi Krunić bio je član pionirske reprezentacije BiH sa kojom je učestvovao na Balkanskom prvenstvu koje je odigrano u Bugarskoj.

Ova značajna nagrada koja je došla u ruke mladog ljubinjskog odbojkaša predstavlja svakako i veliki uspjeh za OK Ljubinje Bankom i podstrek za dalji rad, na putu stvaranja novih velikih igračkih imena i rezultata.

Ljubinjci ove sezone nastupaju u Prvoj ligi Republike Srpske, a poslije 12 odigranih kola zauzimaju drugu poziciju na tabeli, iza ekipa Majevice, sa osam trijumfa i četiri poraza.

 

Hercegovina Promo, decembar 2017.