Да је мало Љубиње град одбојке и расадник великих имена овог спорта знало се и у оквирима велике Југославије, када је одбојкашки клуб из овог херцеговачког града играо и елитни ранг савезног такмичења, равноправно са клубовима из Београда, Загреба, Новог Сада. Тешка времена за спорт, посебно у Херцеговини, оставила су траг и на љубињској одбојци, али оно што је Љубињцима „уграђено у ген“ немогуће је обрисати и већим недаћама.

Потврда наведеном је и титула коју је понио млади играч Одбојкашког клуба „Љубиње-Банком“ и пионирски репрезентативац БиХ, Илија Крунић, који је протекле седмице проглашен за најперспективнијег одбојкаша у Републици Српској. У оквиру 63. избора за најбољег спортисту Републике Српске проглешени су и најперспективнији спористи у 12 спортова, међу којима је и одбојка, а ово ласкаво признање отишло је у руке младог одбојкаша из Љубиња.

Илија је рођен 2002. године, игра на позицији примача сервиса, а од ове сезоне стандардни је члан и сениорске екипе Љубиња, док је претходне сезоне био члан свих млађих селекција љубињског клуба, а учествовао је у освајању титула пионирског и кадетског шампиона Републике Српске, те пионирског и јуниорског првенства БиХ.

Поред ових успјеха, млади Крунић био је члан пионирске репрезентације БиХ са којом је учествовао на Балканском првенству које је одиграно у Бугарској.

Ова значајна награда која је дошла у руке младог љубињског одбојкаша представља свакако и велики успјех за ОК Љубиње Банком и подстрек за даљи рад, на путу стварања нових великих играчких имена и резултата.

Љубињци ове сезоне наступају у Првој лиги Републике Српске, а послије 12 одиграних кола заузимају другу позицију на табели, иза екипа Мајевице, са осам тријумфа и четири пораза.

 

Херцеговина Промо, децембар 2017.