Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka lansirala je modernu aplikaciju mobilnog bankarstva pod nazivom „mHypo BiH“, a koja se može koristiti na svim pametnim telefonima i tablet uređajima sa Android, iOS i Windows operativnim sistemima. 

 

Aplikacija „mHypo BiH“ omogućava klijentima banke da postanu svoji lični bankari i da bez fizičkog dolaska u banku plate sve vrste računa unutar domaćeg platnog prometa, kontrolišu stanje i promet na prijavljenim računima, uključujući i račune štednje, kredita i kartica.

Uz pomoć ove aplikacije korisnici mogu provjeravati platne naloge, vršiti kupoprodaju deviza, redovno pratiti kursnu listu, koristiti kursne i kreditne kalkulatore te lokator svih poslovnica i bankomata banke, i niz drugih korisnih usluga dosta povoljnije nego na šalteru banke tokom 24 sata.

Dodatno zadovoljstvo za korisnike predstavlja jednostavna navigacija uz atraktivan dizajn.

„Idemo u korak sa razvojem digitalnih tehnologija i pratimo potrebe naših klijenata nastojeći da im omogućimo sigurnu, brzu, funkcionalnu i pritom povoljnu uslugu“, kaže Goran Babić, direktor Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka.

Preduslov za korištenje ove usluge je posjedovanje otvorenog transakcionog računa u banci, pametni telefon ili tablet uređaj te internet konekcija. Sigurnost korištenja same usluge je na najvišem nivou, a ista se ostvaruje kako putem korištenja aktivacionih ključeva uz jedinstveni identifikacioni broj, tako i preko uređaja “mini Token” koji generiše jednokratne lozinke.

Svi budući korisnici treba da dođu u bilo koju poslovnicu Hypo banke i popune Pristupnicu za uslugu mobilnog bankarstva „mHypo BiH“. U poslovnici banke dobiće informacije kako da aktiviraju ovu uslugu, nakon što sa interneta preuzmu aplikaciju „mHypo BiH“ na svoj mobilni uređaj (Play Store za Android, Store za Windows phone, i AppStore za iOS).

Za sva dodatna pitanja u vezi sa uslugom mobilnog bankarstva „mHypo BiH“ klijenti mogu doći u najbližu poslovnicu banke, posjetiti internet stranicu: www.hypo-alpe-adria.rs.ba, pozvati Kontakt centar: 070 340 440 ili poslati pitanja na e-mail: [email protected]

Sestrinska Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar lansirala je istu aplikaciju za svoje klijente na tržištu FBiH.

Izvor: etrafika.net