Humanitarna predstava “Ovako su naši stari…“ autora Branke Vukosav koja je  u organizaciji Crkvene opštine Nevesinje nedavno izvedena ostavila je snažan utisak na nevesinjsku publiku. Ispunila je i humanu misiju pošto je prikupljeno 550 KM za malog Aleksandra Gajića iz Zvornika.

Podsjećamo, radnja predstave smještena je na područje Stare Hercegovine, neposredno nakon Mojkovačke bitke u kojoj gine glava kuće, dok ostali ukućani pokušavaju da održe tradiciju i običaje. Predstava izvedena u formi mjuzikla opisuje pripreme za Božić i proslavu velikog hrišćanskog praznika u jednoj hercegovačkoj porodici. Prema riječima autora, ovakav događaj je pravi melem za dušu starijim generacijama, dok su mlađi imali priliku vidjeti  kakve  su se vrijednosti porodičnog života nekad njegovale.

Autor izražava veliku zahvalnost svim učesnicima,  Crkvenoj opštini Nevesinje, Dari Đerić na iznajmljivanju rekvizita za predstavu, KUD-u „Nevesinje“, Folklornom društvu iz Ljubinja na iznajmljivanju nošnji i glumici Dragani Matrak Bukvić koja je dodatno oživjela scenario.

Predstava se može pogledati putem linka:

https://youtu.be/TqC6p5SSeQw

 

Izvor: Radio Nevesinje