Хуманитарна представа “Овако су наши стари…“ аутора Бранке Вукосав која је  у организацији Црквене општине Невесиње недавно изведена оставила је снажан утисак на невесињску публику. Испунила је и хуману мисију пошто је прикупљено 550 КМ за малог Александра Гајића из Зворника.

Подсјећамо, радња представе смјештена је на подручје Старе Херцеговине, непосредно након Мојковачке битке у којој гине глава куће, док остали укућани покушавају да одрже традицију и обичаје. Представа изведена у форми мјузикла описује припреме за Божић и прославу великог хришћанског празника у једној херцеговачкој породици. Према ријечима аутора, овакав догађај је прави мелем за душу старијим генерацијама, док су млађи имали прилику видјети  какве  су се вриједности породичног живота некад његовале.

Аутор изражава велику захвалност свим учесницима,  Црквеној општини Невесиње, Дари Ђерић на изнајмљивању реквизита за представу, КУД-у „Невесиње“, Фолклорном друштву из Љубиња на изнајмљивању ношњи и глумици Драгани Матрак Буквић која је додатно оживјела сценарио.

Представа се може погледати путем линка:

https://youtu.be/TqC6p5SSeQw

 

Извор: Радио Невесиње