Grad Mostar, opština Nevesinje i nekoliko udruženja i sportskih klubova sinoć su Sportsko – rekreacionom centru ( Sjeverni logor ) u Mostaru organizovali sportsko – zabavnu manifestaciju koja je imala humanitarni karakter. Posjetioci su svojim prilozima pomogli stanovništvu poplavljenih područja BiH.

Iako su izostala najavljena zvučna fudbalska imena manifestacija je protekla u odličnoj atmosferi i prijateljskim razgovorima.

Centralni događaj večeri bila je utakmica veterana mostarskog i nevesinjskog Veleža. Za Mostarce su nastupili Kalajdžić, Đurasović, Kadrić, Velegić, Vladavić i bivši japanski reprezentativac Mijamoto. Blaž Slišković nije igrao, a nisu se pojavili ni Evner Marić, Ćiro Blažević i Ivica Osim.

Kombinovanu nevesinjsku ekipu činili su veterani FK „Velež“ i KMF „Nevesinje“.
Mostarski „Velež“ je pobijedio rezultatom 5 : 1. Prije toga odigrane su utakmice pionira i juniora. U pionirskoj konkurenciji bolji su bili Mostarci rezultatom 10:3, dok su nevesinjski juniori trijumfovali sa 5 : 3.

Među malobrojnim gledaocima bili su predstavnici javnog života, vjerskih zajednica i ambasador Japana u BiH Hideo Jamazaki.

Izvor: Radio Nevesinje