Svake sezone u ormare nam se uvlače neki novi modeli, novi materijali, nove boje, a ove godine je to Teddy coat, odnosno plišani kaput.Dobar kaput je temelj za upečatljiv zimski i jesenji outfit, a svakako je komad odjeće u koji se uvijek isplati investirati jer je u hladnim jesensko-zimskim mjesecima upravo ovo stvar koju će svi prvo primijetiti na vama.Plišani kaput će ugrijati, ali i dodati super stilizovanu notu svakoj vašoj odjevnoj kombinaciji.Izgleda luksuzno i elegantno, a opet moderno i trendi.

Kroz istoriju:

Teddy coat je bio veliki hit u prošlosti, posebno u razdoblju sedamdesetih, kada su ga modne ikone nosile uz čizme iznad koljena i ultrakratke haljine, ili uz trapez hlače i omiljene džempere na pruge. Unazad nekoliko sezona vratio se na tron modnih trendova i zablistao u kombinacijama vodećih svjetskih trendseterica. Nema žene iz svijeta mode i filma koja nije barem jednom prošetala u ovom kultnom klasiku.

Vole ga svi:

Obožava ga Aleksa Čang, njega ne skidaju Natali Dos i Džordžija Tordini, često ga nosi i divna Olivija Palermo, a nije mu odoljela ni popularna Kim Kardašijan. Kroz godine je postao sve veći i više nalik toplim dekama, stvoren da bude kombinovan u slojevima i namijenjen svim onim ženama koje svojim odjevnim kombinacijama žele privući pažnju.

Kako ga nositi:

Zanimljivo kod ovog odjevnog komada je da je postao namijenjen najviše ležernim kombinacijama, spajan s pamučnim džemperima, sportskim majicama, hlačama visokog struka i neizostavnim bijelim patikama. Obožavaju ga svi koji vole modu i žude za nostalgijom i koji svojim kombinacijama podsjećaju na trendi djevojke iz prošlosti. Klasičarke će ga spojiti sa dobrim starim hlačama tamne boje, bazičnim vestama ili košuljama te visokim čizmama na stabilnu potpeticu, a ljubitelji svih aktuelnih trendova poigraće se naizgled nespojivim kombinacijama i pretvoriće ga u dopadljiv komad.

Stilski savjet:Ove sezone ovaj kaput izgleda posebno dobro u slojevima u sličnim tonovima. Poigrajte se s midi haljinama, bež nijansi, velikim šalovima i čizmama iznad koljena.

Izvor: Nezavsine novine