Imate vrlo sitne oči i stalno nastojite da pronađete način da ih vizuelno učinite krupnijim. Pripremili smo neke trikove koji će povećati vizuelni izgled vašeg oka.

1. Održavajte pravilan oblik svojih obrva

Obrve su okvir za vaše oči, ističu ih i ako su pravilno počupane čine da vaše oko više dođe do izražaja. Takođe je bitno da obrve uvek budu lijepo raščešljane, oblikovane i popunjene.

2. Izjednačite ten oko očiju

Tamni krugovi oko očiju mogu ih činiti umornim i manjim na izgled. Vaše rješenje je adekvatan korektor koji će prekriti vaše podočnjake, posvijetliti oko, istaći kontrast tamnih trepavica sa vašom kožom. Izaberite boju koja je za nijansu svjetlija od vašeg pudera, jer je potrebno da predio oko očiju bude za nijansu svjetliji.

3. Nacrtajte pravilnu liniju ajlajnerom

Da biste istakli vaše oko i učinili da vaše trepavice izgledaju gušće, povucite tanku liniju duž gornjeg kapka. Ovo će učiniti vaše oko upadljivijim i većim.

4. Izblendajte sjenke tako da se stapaju

Ako dobro izblendate sjenke, i stopite oštre prelaze, vaše oko će izgledati zanosno.

5. Koristite uvijač za trepavice

Uvijene trepavice automatski daju širi prostor vašem oku. Uz malo maskare promjena će biti draštična.

6.Očistite ostatke sjenke s vaših podočnjaka

Za ovo je najbolje koristiti četkicu kojom nanosite puder u kamenu.

7. Sjenka

Svijetle boje poput bež i nježno roza koje sakupljaju mnogo svjetlosti doprinijeće da vaše oko uz malo maskare izgleda dosta krupnije. Ako želite da ovaj look pretvorite u večernji, popunite uglove oka nekom tamnijom nijansom.

8. Maskara, nikad dosta maskare

Što više poteza maskarom, to gušće i raščešljanije trepavice, a samim tim i veće oko.

9. Bijeli kreon na vodenoj liniji

Obojiti vodenu liniju bijelim kreonom povećava izgled vašeg oka, dok ga crni kreon sužava.

10. Hajlajtujte oko

Čak i kada nemate namjeru da se previše šminkate, koristite bisernu sjenku u uglovima vaših očiju, kako biste izgledale svježe i odmorno, a vaše  oko bilo što otvorenije!

Izvor: Nezavisne novine