Don’t do your best, do whatever it takes

Kažu da 98 odsto žena pati od celulita i pomorandžine kore, a pored nezdrave ishrane i genetike, stručnjaci tvrde da je i loša cirkulacija jedan od uzroka ovog problema. Jedan od najboljih fitnes rekvizita koji se uspješno bori protiv celulita jeste fitnes valjak.

Popularni foam roller utiče na istezanje mišićne fascije i uklanjanje žarišnih tačaka (čvorova) što omogućava bolju cirkulaciju krvi kroz tijelo, te na snadbevanje krvi kiseonikom.

U kombinaciji sa specifičnim vježbama, velikom količinom vode i regulisanjem ishrane, već nakon mjesec dana moći ćete da kažete da vam je ovaj valjak promijenio čitavo tijelo i oslobodio vas celulita!

Ovo su tri najbolja pokreta koja bi trebalo da svakodnevno ponavljate kako bi postigli željene rezultate:

Masiranje butina

 Ako imate problema sa naslagama na gornjem dijelu butina, ovo je prava vježba za vas. Sjedite na pod, podignite zadnjicu, a foam roller postavite tačno ispod guze i iznad gornjeg dijela butina. Oslonite se na ruke i podignite svoje tijelo. Počnite da gurate svoje tijelo gore-dole tako da se valjak pomjera na butinama.

Hip-roll

Ovo je odlična vježba koja bi trebalo da stane na put celulitu sa kukova. Lezite na desnoj strani, a foam roller postavite ispod desnog kuka, dok je vaša desna noga ispravljena. Savijte lijevo koljeno i stavite lijevu nogu na ravnu površinu. Ispravite desnu ruku i počnite sa podizanjem gornjeg dijela tijela.. Ponovite ovu vježbu 10 puta, a potom ponovite proces i sa lijevom nogom.

Protiv celulita sa zadnjice

Dakle, ako želite da smanjite naslage sa zadnjice, evo pravog poteza! Sjedite na foam roller, stavite dlanove iza tijela za ravnotežu i pete na pod. Okrenite koljena na desnoj strani, a zatim se krećite kukovima i koljenima prema lijevo. Ponovite 10 puta.

U priloženom video snimku pogledajte detaljno objašnjenje ovih vježbi:

 

Izvor: Lepota i zdravlje