Svaka godina donosi nove trendove u modnoj i beauty industriji, a koji su to najveći trendovi koje ćemo ove godine nositi u kosi? Što više statement ukosnica, duga kosa i elegantna plišana mašna, ove će godine preplaviti ulice.

Ukosnice s porukom

Ove godine sav fokus je na kosi. Dizajnerica Ashley Williams već godinama izrađuje ukrasne ukosnice s provokantnim riječima kao što su “Sex”, “Girls” i “Ugly”, ali trend započinje kada je slavna frizerka Justine Marjan objavila svoju verziju custom made ukosnice krajem 2018. godine s natpisom “Thank U, Next”. Ove godine možete očekivati da će gotovo svaka high street trgovina u ponudi imati statement ukosnice.

Duga kosa

Ovo je godina ekstremno duge kose. Moderne “Matovilke” došle su na svoje, u trendu je ove godine jako duga kosa. Lijepa duga ženska kosa uvijek će biti u trendu, ali sada si možete dati oduška i staviti extra duge ekstenzije, čije čari bi svaka žena bar jednom u životu trebala probati. Ekstenzije daju savršenu gustoću i željenu dužinu, koju bi u normalnim uslovima trebalo da puštate godinama. Nedavno smo taj trend vidjeli i kod popularne Ciare koja trenutno njeguje trend jako duge kose.

More is more, and less is a bore

Nošenje jednog dodatka za kosu je u trendu, ali više ukrasa istovremeno je totalno must-have ove godine. Prave fashionistice nosiće svjetlucave, sjajne te statement ukrase za kosu u vidu ukosnica ili nakita za kosu, i to sve odjednom, jer znate kako ide popularna izreka Iris Apfel – “More is more, and less is a bore”.

Mašna u kosi

Ako ćete kupite jedan ukras za kosu ove godine, onda neka to bude plišana mašna za kosu. Nose ih članovi kraljevske porodice, a i zvijezde na crvenom tepihu. Jednostavan konjski rep ukrašen crnom plišanom mašnom jedan je od najvećih trendova ove godine, a i svakom outfitu će dati dozu ženstvenosti i elegancije.

Usklađivanje kose i odjeće

Trend uparivanja boje kose s outfitom počeo je na pisti Marc Jacobsa za proljeće/ljeto 2019, gdje su modeli imali pastelno ofarbanu kosu koja je savršeno odgovarala bojama u kolekciji. No, potvrdila ga je Lady Gaga na crvenom tepihu tokom ovogodišnjeg Zlatnog globusa. Popularna pjevačica i glumica je svoju platinasto plavu kosu prošarala nijansom svijetlo plave boje koja se u nijansu slagala s njenom bojom haljine.

Izvor: Ljepota i zdravlje