Suknja je jedan od najprivlačnijih komada garderobe koji možete nositi u bilo kojoj prilici.

Zaista, ona je uvijek veoma poželjna, a osim što je jako popularna i moderna, ona nam pomaže i da dobijemo veoma ženstven stajling.

Bez obzira koji model birate (mini, midi, maksi, olovka kroj, plisirana ili A kroj), suknja je komad garderobe koji vam može na veoma lagan način pomoći da u potpunosti istaknete svoju ženstvenost i fantastično izgledate u svim prilikama. Evo kako da to uradite ove jesenje sezone.

Visoki struk

Suknja sa visokim strukom veoma je moderan i praktičan komad garderobe, a ono što je dobro jeste da upravo ovaj model odlično pristaje svakoj ženi. Ukoliko ste niža dama, ova prekrasna suknja može vam pomoći da na veoma jednostavan način izdužite svoju siluetu i vizuelno izgledate više. S druge strane, ako imate obline, ona će vam pomoći da ih istaknete na najbolji način te da ujedno i prikrijete male nedostatke na tijelu.

Veoma svježe i upečatljivo izdanje dobićete ukoliko ove sezone birate suknju sa visokim strukom u nekoj od jarkih nijansi (od ružičaste preko narandžaste do žute) i kombinujete je sa komadima garderobe neutralnih boja. Jednostavno, efektno, upečtaljivo!

Životinjski dezen

Eh, može se reći da je ovo “mač sa dvije oštrice”. Komadi garderobe sa životinjskim uzorkom mogu vam pomoći da dobijete veoma elegantan, moderan pa čak i pomalo glamurozan stajling, ali s druge strane (ukoliko ih ne iskombinujete dobro) oni mogu učiniti i da izgledate previše napadno i da ostavite utisak žene koja nema ukusa.

Kako ovo drugo ne bi bilo slučaj, pratite jednostavno pravilo: uvijek dodajte samo jedan komad gardrobe ili asesoar sa životinjskim uzorkom u sklopu jedne kombinacije. Bilo bi poželjno da ga ne nosite od glave do pete pa, shodno tome, suknja sa životinjskim uzorkom jedan je od boljih komada garderobe koji možete uvrstiti u svoj stajling ove jesenje sezone.

Moderni jesenji dezen

Tokom svake jesenje sezone, karirani uzorak nam se vraća i možemo reći kako je ovo najpopularniji jesenji dezen. Možete ga naći na mnogobrojnim komadima garderobe, a svakako nije zaobišao ni aseosare. Ipak, kako biste vašu kombinaciju podigle na jedan viši nivo, ove sezone možete birati i suknje koje su obogaćene malo modernijom verzijom popularnog uzorka.

Naime, riječ je o komadima garderobe, pa samim tim i suknjama, koje su jednobojne, a preko kojih se prostite tek par tankih linija koje formiraju prepoznatljive kockice. Crna suknja sa bijelim linijama svakako je jedna od najboljih opcija, za sve prilike, ali nemojte se samo zaustaviti ovdje: birajte one koje najviše odgovaraju prilikama u kojoj suknju nosite.

Dama iz Londona…

…ili Pariza ili Rima – sasvim je svejedno, sve dok birate suknje koje su ukrašene motivima neke svjetske metropole. Prilično živopisan stil, koji sigurno ne prolazi nezapažen, a veoma je moderan i urban.

Suknja sa motivima nekog grada uvijek će privući pažnju, bez obzira na to gdje se pojavite, a najbolje je da je kombinujete kao što biste to uradile sa bilo kojim dezeniranim komadom garderobe – dakle, sa drugim odjevnim komadima koji su jednobojni odnosno koji nisu dezenirani. Na taj način dobijate veoma skladan stajling, a sama suknja još više dolazi do izražaja.

Prava poslovna

Suknje su komad garderobe koji veoma rado nosimo i u poslovnim prilikama, ali ovdje je ipak potrebno obratiti pažnju na kroj i model. Nikada nećete pogriješiti sa midi suknjom, jer njena dužina dozvoljava da je nosite i na posao, ali i u svim drugim formalnijim prilikama.

Što se tiče samog dezena, ove jesenje sezone možete se odlučiti za neku vrstu kariranog uzorka, jer je veoma popularan, a kako bi sve odgovaralo poslovnom ambijentu, bilo bi poželjno sa sam uzorak bude što neutralniji. U tome vam mogu pomoći neutralne nijanse, odnosno njihova kombinacija, a jedna od upečatljivijih je kombinacija sive, crne i bijele.

Uvijek elegantna

Suknja olovka kroja može vam pomoći da dobijete veoma elegantan stajling, a ona je svakako odličan izbor u mnogobrojnim prilikama. Nema greške ni ako je nosite na posao, ali je onda potrebno da obratite pažnju na dužinu same suknje. Nešto kraći modeli sa visokim strukom odlična su opcija u neformalnim prilikama, a ove jesenje sezone možete ih kombinovati na više načina. Tokom toplijih jesenjih dana, možete im dodati košulju i stileto gležnjerice sa otvorima na pristima te stajling završiti pomoću balonera ili nekog drugog mantila.

S druge strane, kada su u pitanju hladniji jesenji dani, čizme preko koljena odlično će se uklopiti sa nešto kraćom suknjom, a stajlingu možete dodati bluzu, rolku ili košulju i džemper i završiti ga tako što ćete obući kaput, dužu jaknu ili čak strukiranu kožnu jaknu (sve u zavisnosti od prilike u kojoj kombinaciju želite da nosite).

 

 

 

 

 

 

Izvor: Mini magazin