Način na koji živimo utiče na brzinu kojom naše lice i telo stari. Veliki udeo ima i genetika, ali svakodnevna nega i nega na vreme ima najveći udeo u kvalitetu naše kože. Ipak, Francuskinje nekim čudom odolevaju testu vremena, bez obzira kako se hrane, konzumiraju alkohol ili cigarete.

Končano su otkrile tajnu kad treba početi sa negom i kakav je princip najbolji da i u kasnijim životnim fazama izgledamo sveže i zdravo.

Joelle Ciccio objašnjava kako je važnost cirkulacije ćelija kože lica shvatila jako davno, gledajući svoju baku koja je umela po pola sata svake večeri da stoji ispred ogledala štipka i masira svoje lice.

„Moja baka bila je izuzetno dugovečna i sa njene 104 godine imala je zavidno mladoliku kožu“, kaže Joelle.

U njenom salonu masaže lica rade se sa uljem osušenih koštica grejpa, koje poseduju obnavljajuće sastojke i širok spektar anti-ageing benefita.

Ove masaže vrlo su popularne u Francuskoj i odlaze toliko daleko da kozmetičari svojim klijentima masiraju kožu i sa unutrašnje strane obraza i usana, obavezno u rukavicama naravno.

Hijaluronska kiselina na vreme

Francuskinje odlaze na vreme kod svojih kozmetičara.

Već u kasnim 20-im žele da spreče pojavu finih linija i bora, ali to ne čine invazivnim tretmanima botoksa.

Biraju ubrizgavanje hilajuronske kiseline u vidu filera iskuljučivo na predelima gde su im najpotrebniji: oko očiju i usana.

Prava mera i neinvazivni tretmani.

Hidriranje kože

Dok je Britankama važniji izgled vrata, Francuskinje više pažnje obraćaju na dekolte.

Profhilo je kozmetički tretman koji odnedavno postoji i u Srbiji. U pitanju je ubrizgavanje tečnosti koja praktično remodeluje kožu – stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, a rezultat je mekša i glađa struktura kože.

 

Izvor: Blic žena