Savršeni jutarnji make up, za samo 5 minuta, postići ćete uz ovih nekoliko jednostavnih make up tikova.

 

1. Zamiijenite proizvode u prahu, kremastim proizvodima

Da biste izbjegle dugotrajno blendanje i stapanje proizvoda u prahu, potražite im kremastu alternativu. Umjesto pudera, koristite bb kremu, koja se jednostavno nanosi prstima, a preko nje, svome licu dajte svježinu sa malo rumenila i highligtera u stiku, kako bi vam koža izgledala blistavo i savršeno, bez i jednog traga umora. Što se praškastih pudera tiče, nemojte zaboraviti da šminku setujete puderom u kamenu, kako biste se osigurali da će opstati na vašem licu tokom cijelog dana, a ako ste ljubitelj kontura, nanesite i malo bronzera.

2. Koristite olovku za oči umesto eyelinera

S obzirom da izvlačenje savršene linije eyelinerom, može potrajati, savjetujemo da ga barem ujutru, kada se brzinski šminkate, zamenite olovkom za oči. Povucite tanku liniju uz trepavice, kojima ćete volumen povećati slojem omiljene maskare. Uz ova dva neizostavna trika, postići ćete budan izgled oka, za nešto manje od minute.

3. Mat ruževe zamijenite kremastim

Kremasti ruž nanosi se za svega nekoliko sekundi i ne podrazumeva onu preciznost, koju od vas zahtevaju mat karmini. Uz to, kremasti ruž će učiniti da vaše usne izgledaju punije i lepše.

4. Umjesto olovke za obrve, upotrebite gel

Gel za obrve je spas, kada je brzi jutarnji make up u pitanju. Nemate baš mnogo vremena za savršeno precizno iscrtavanje obrva. Gel, ne samo što će ih popuniti, već će ih i fiksirati, kako bi tokom cijelog dana zadržale željeni oblik.

Izvor: Prva.rs