Gotovo da i ne postoji žena koja se ne bori barem s jednim kompleksom koji joj je glavna preokupacija, ali ni muškarci nisu oslobođeni ovog bremena. Saznajte čega se muškarci srame i o čemu najčešće lažu.

1. O godinama

I dok u tinejdžerskim danima kako bi osvojili komada lažu da su barem pet godina stariji nego što doista jesu, tokom godina situacija se počinje mijenjati, a četrdesete polako, ali sigurno postaju tridesete.

2. O visini

Jedan od najvećih muških kompleksa je upravo visina. Muškarci nižeg rasta često se osjećaju nesigurno pored ljepotica u vrtoglavim štiklama pa ako je i vaš muškarac približno vaše visine, ne pretjerujte s potpeticama

3. O primanjima

Automobili i novci san su gotovo svakog muškarca. U današnje vrijeme kada je spoljašnost privlačnija od one prave unutrašnje ljepote teško je ostati pribran. Upravo zbog toga muškarci se osjećaju moćnije ako u datom trenutku spomenu kako su financijski dobro situirani.

4. O kozmetici i njezi

Iako je kozmetika žensko područje sve više i više muškaraca otkriva čari glatke kože te sjajne i mirisne kože. Iako vam neće otkriti, ali većina će muškaraca rado isprobati proizvode za njegu lica, tijela i kose.

5. O broju kilograma

Težina je svakako nešto o čemu ne želi pričati većina žena, a ako je to potrebno bez ikakve grižnje savjesti će izreći laž. Slično je i s muškarcima, ali u oba smjera. Istraživanja su pokazala kako će si 60 posto muškaraca skinuti, a 40 odsto dodati kilograme, ovisno o kompleksu mršavosti ili debljine.

6. O seksualnoj aktivnosti

Seksualna moć vrlo je jako oružje, posebno tokom muških razgovora. Upravo zbog toga vrlo često se u takvim pričama prošulja i pokoja laž. Laž o većoj seksualnoj aktivnosti posebno je prisutna kod slobodnih muškaraca koji se međusobno takmiče.

7. O veličini svog polnog organa

Ovo područje nije potrebno objašnjavati jer od pamtivijeka je veličina muškog polnog organa  bila dokaz muškosti. Iako veličina ne garantuje kvalitet što može potvrditi veliki broj žena nećemo ulaziti u detalje jer štogod mi rekle oni će tvrditi suprotno.

Izvor: Nezavsine novine