Anketa sprovedena na 2.000 ispitanica širom svijeta otkrila je koji muški potezi i navike osvajaju ženska srca. Otkrivamo vam neke od njih, možda u njima prepoznate svog partnera ili nekoga ko bi to mogao postati.

– Prema svima se odnosi s poštovanjem, bez obzira na to jesu li u pitanju ljudi koje poznaje ili slučajni prolaznici.

– Pomaže u kućanskim poslovima. Ne dijeli ih na muške ili ženske, nego će se bez problema prihvatiti pranja suđa, čišćenja prašine i slaganja osušenog veša.

– Umjesto slanja SMS poruke radije zove. Više voli da se čuje s partnerkom nego da se s njom dopisuje.

– Ne boji se pokazati nježnost u javnosti, čak ni kada je okružen velikim brojem ljudi.

– Uvijek otvara vrata i pridržava kaput. Čak će najveće feministkinje priznati da je to samo izraz pristojnosti i dobrog odgoja, a ne stereotipni gest koji ženu stavlja u podređen položaj.

– Zaplesaće iako možda ne voli ili ne zna plesati. Neće odbiti sentiš na svadbi zajedničkih prijatelja iako baš i nije vladar plesnih podijuma. Važno mu je da usreći partnerku.

– Prirediće malo iznenađenje bez velikog povoda. Poruka na frižideru, omiljena čokolada na jastuku, masaža stopala nakon posla…

– Zanimaju ga hobiji partnerke. Ne ignoriše njezine interese, već želi znati više i učestvovati u njima.

– Skuhaće joj večeru. Možda se ne razumije u komplikovane kulinarske tehnike, ali ima volju da priredi nešto svojoj dragoj pa makar to bilo najjednostavnije moguće jelo.

– Drži obećanja. Njegova riječ je zakon i nikada neće prekršiti dato obećanje.

– Spremno sluša o problemima partnerke.  Nije odsutan kada mu partnerka želi povjeriti neki problem, nego je sasluša i da joj savjet.

– Ne stidi se svojih emocija. Većina muškaraca ne želi se odreći svog mačo imidža, ali najveći frajeri znaju da pokazivanje ranjivosti neće otjerati ženu, nego će u njoj stvoriti osjećaj povjerenja.

– Spreman je na kompromis. Možda se ne slaže sa svim odlukama i potezima partnerke, ali shvata važnost kompromisa u vezi i pokušaće pronaći rješenje koje će zadovoljiti obje strane.

– Ne ismijava ambicije i snove svoje partnerke, nego joj je najveća podrška.

– Zna brinuti o sebi. Nema ništa seksepilnije od muškarca koji se savršeno snalazi kada je sam kod kuće i može sve držati pod kontrolom.

– Iskreno će priznati šta mu smeta u vezi. Neće to zadržavati u sebi, nego će reagovati na vrijeme jer želi da budete srećni i zadovoljni.

– Upoznaće partnerku sa svojim prijateljima. Važno mu je da ona postane dio njegovog društva.

Izvor: Nezavsine novine