Mnogim muškarcima izbor odgovarajućih patika uz odjevnu kombinaciju predstavlja pravi problem. Ako ste i Vi među njima, donosimo Vam rješenje tog problema.

Casual patike

Mnogim muškarcima patike su prvi izbor najčešće zbog svoje udobnosti. Već dugo vremena postoje mnoge casual patike koje nisu namijenjene samo za sportske terene nego za svakodnevne aktivnosti, stoga bi svakako bilo dobro da uvijek imate jedne spremne u svome ormaru.

Bijele patike

Bijele patike kombinuju sportski i casual look, te su vrlo dobar izbor uz farmerke za dnevne aktivnosti. Za nešto drugačiji izgled možete ih probati kombinovati uz tamne farmerke i neki sportski sako, no ako niste sigurni bolje da se držite klasičnih sportskih kombinacija.

Duboke patike

Duboke patike su uglavnom sportske, no ukoliko su od kože mogu postati vrlo dobra dnevna obuća za kišne dane. Idealan izbor za sve one koji ne vole nositi čizme.

Patike u retro stilu

Patike u retro stilu osvježiće garderobu i dati joj posebnost. Posebno su dobar izbor za sve one koji često nose patike te žele povremeno nešto drugačije. Možete ih nositi uz farmerke, ali i druge casual pantalone, te kombinovati s džemperima, pa čak i sa sakoom.

Patike za sportske terene

Ove patike ćete odabrati zavisno od sporta kojim se bavite.  Mogu biti za trčanje, tenis, fudbal…

 

Izvor: m-stil