Ljetni mjeseci su pred nama pa ćete sve češće oblačiti majicu kratkih rukava. Ukoliko ste muškarac koji drži do stila izbjegavaćete majice s printom, a pogotovo potkošulje, pa je za vas polo majica najbolji izbor.

A da na vama polo majica ne bi izgledala kao na nekom wannabe muškarcu sa stilom, koji  stila nema niti malo, donosimo vam nekoliko savjeta kako polo majicu nositi na ispravan način!

PAZITE NA DUŽINU

Polo majice su u pravilu nešto malo duže na leđima nego naprijed, i to je napravljeno kako bi vam, u slučaju da je nosite uvučenu u hlače, ne bi ispala iz pantalona kada se sagnete prema naprijed. Stoga o tome treba voditi računa ukoliko je nosite preko hlača. Ukoliko vam prelazi preko polovine  džepova – preduga je.

DUBINA JE VAŽNA

Kada ste već odredili idealnu dužinu, idući korak je pronalaženje idealne dubine. Mislimo naravno, na broj dugmadi i dubinu proreza. Ta dubina zavisi o brendovima pa će neki proizvođači nuditi majice s dubokim izrezom te će ih biti nemoguće nositi otkopčane, dok će drugi ići prilično plitko, sa samo dva dugmeta, što će vam omogućiti da se raskopčate…

OBRATITE PAŽNJU I NA RUKAVE

Još jedno područje koje zavisi od brenda do brenda su rukavi. Dok su kod nekih prilično uski i stiskaće vam ruku, drugi ostavljaju prilično prostora i djeluju više kao obična majica. Ukoliko posvećujete pažnju svom tijelu i provodite vrijeme u teretani odličan izbor su uži rukavi kako bi vam mišići još više došli do izražaja. Samo pazite da vam rukav ne bude previše uzak.

NOSITE JE COMMANDO

Naravno, ne mislimo da u kombinaciji s polo majicom ne trebate nositi donje rublje, već da ispod nje ni slučajno ne nosite potkošulju. Polo majice su pravljene da se nose na golu kožu, a potkošulja ispod nje će vas samo napuhati. Ukoliko ste od onih koji se puno znoje, ne zaboravite nanijeti ispod pazuha neki od stickova koji sprječavaju znojenje kako cjelokupni dojam ne bi pokvarile velike mrlje znoja ispod ruka…

 

Izvor: Informativa.ba