Nostalgija je čudna stvar. Često nas navodi da donosimo neke odluke, da činimo neke stvari, pa je tako učinila da se u svet mode vraaćaju brojni trendovi koji poznati bili još našim roditeljima, bakama i dekama. Da, stil 70-ih i 80-ih godina se i te kako vratio na velika vrata, pa su čak i brojni modni dizajneri i kreatori prihvatili mnogo toga starog kako bi kreirali najnovije kolekcije, a čini se da je baš taj spoj, starog i sasvim novog jedna od najboljih. Zato, ako voliš filmove, muziku, brojne ličnosti iz 70-ih, onda si sigurno voleo i njihov stil, pa ti zbog svega toga i predstavljamo kako da taj stil postigneš, ali na trendi, savremeni način.Budući da nam je jesen došla, a i da se zima bliži, bitno je da imaš neki topliji odevni komad koji ti pruža udobnost, ali i dobar izgled. Baš tu možemo da iskoristimo trendove sedamdesetih godina, pa da za sebe odabereš neki sako na dvoredo kočanje kao jedan od najvećih trendova tog vremena, kao i kanađanke, kaputi sa krznom na reveru. Uz bilo kakvu kombinaciju, za bilo koju priliku, izgledaćeš trendi, a uz sve to i retro.

moda 70ih godina 1 Kako da se obučeš trendi a u stilu 70 ih godina?Osim ovakvih sakoa i kaputa, jedan od veoma popularnih odevnih komada pre nešto više od četiri decenije bili su džemperi sa zanimljivim printovima i dezenima. Uz chino pantalone, oksfordice ili patike, ovaj “stari” stil ukombinovaćeš sa nečim aktuelnim i atraktivnim.

moda 70ih godina 2 Kako da se obučeš trendi a u stilu 70 ih godina?

Osim džemperaa sa printovima, rolke su takođe bile veoma trendi, možda čak i jedan od tada najpopularnijih odevnih komada. Danas se ovaj trend vratio u velikoj meri, pa se rolke nose uz odela i neke formalnije autfite, uz džins, casual kombinacije, različite varijante u kojima ovaj komad izgleda savršeno.moda 70ih godina 3 Kako da se obučeš trendi a u stilu 70 ih godina?Njima se baš i nismo nadali. Komad koji je poprilično iznenadio svojim vraćanjem jesu svilene košulje zanimljivih dezena, zbog kojih smo se godinama “zgražavali” jer ih je neko uopšte i nosio, ali došlo je vreme da zapravo uvidimo da je moguće nositi ih na lep i atraktivan način. Kao komad, uz džins ili uže pantalone, daju interesantan i elegantan, ali i moćan izgled.moda 70ih godina 4 Kako da se obučeš trendi a u stilu 70 ih godina?

Spoj sportskog i elegantnog stila nije nešto što je tekovina savremenog modnog sveta, već taj “spoj nespojivog” datira još od pre tri i četiri decenije, posebno iz 70-ih godina kada se ovo kao stil nije posmatralo kao nešto nespojivo, već kao svakodnevni stil većine. Donji delovi trenerki, uz košulje, rolke, amjice, jakne raznih materijala, spojevi su koji se danas vraćaju modni svet, a pre svega u mušku modu.moda 70ih godina 5 Kako da se obučeš trendi a u stilu 70 ih godina?Ako pratiš trendove koji se pojavljuju u poslednje vreme, onda si sigurno primetio kako se pliš vratio i u modi za muškarce. Međutim, ovo je trend koji se vratio iz druge polovine 20. veka, kada je bio veoma popularan.moda 70ih godina 6 Kako da se obučeš trendi a u stilu 70 ih godina?

Izvor: wannabemagazine.com