Накит је дио мушке културе већ вијековима, али је чињеница да многи мушкарци помало зазиру од ношења накита, јер се плаше да ће то утицати на њихов мачо изглед.

Стога вам представљамо 6 комада накита које сваки мушкарац може да носи:

ПРСТЕЊЕ

Вјеровали или не, прстење са печатом има дугу традицију међу мушком популацијом. Углавном се носило на малићу и преносило се с кољена на кољено унутар породице. У данашње вријеме углавном их носе припадници високог друштва са угравираним симболима или иницијалима особе која је носи.

Недавно је једна позната лондонска кућа за израду прстења избацила модерну колекцију прстења с печатом са врло сведеним линијама дизајна, па је овај помало заборављени мушки накит постао модни хит преко ноћи.

НАРУКВИЦЕ

Наруквице од коже или конца у шареним нијансама су већ дуго времена неизоставан дио мушке моде. На велику сцену су се ове сезоне вратиле луксузне наруквице од различитих метала попут сребра, платине и злата израђене у врло сведеном дизајну. Овај тип накита мушкарцима даје софистициран изглед и моћну надоградњу стила.

ИГЛЕ ЗА КРАВАТУ

Лијепа, складно скројена одијела су неизоставан дио класичног мушког ормара, а ако желите да се додатно истакнете и разликујете од других, требало би да испробате игле за кравате. Овај класични детаљ је најбољи доказ да једна ситница може да побољша ваш изглед. Праве се од различитих материјала, а стилисти препоручују једноставне моделе у сивој боји.

ЛАНЧИЋИ

Златни ланчићи нису само симбол ере 1990-их година, већ се враћају у моду на велика врата.

Ако желите да испробате овај аксесоар, имајте на уму следеће ствари: ланчић мора бити лаган и танак (не прегломазан) и немојте никако да купујете копије накита.

МАНЖЕТНЕ ЗА КОШУЉЕ

Попут игала за кравату и овај комад накита је намењен искључиво уз ношење одела. Међутим, и у избору овог детаља се може врло лако погрешити.

Прије свега то се односи на погрешан стил манжетни које нису прилагођене приликама у којима их носимо, попут манжетни са лобањама, заштитним знаковима акцоних јунака и аутомобилских брендова.

Квалитет манжетни је пресудан, а посебно леп изглед дају минималистички модели од сребра.

САТОВИ

Најпопуларнији комад накита који носе мушкарци су сатови. У зависности од могућности сваки мушкарац би требало са пажњом да изабере овај комад накита, јер је то детаљ који ћемо носити дужи низ година.

Увијек су најсигурнија опција класични модели, а ове сезоне су посебно популарни минималистички модели са кожним наруквицама.

Извор: Незсвисне новине