Sada smo već izašli iz letnje garderobe, iz onog finog osećaja koji pruža topao vazduh i minimalno odeće na koži. Jesen nam je došla, kako bi to školarci rekli, u svom pravom ruhu, pa niske temperature, čest i jak vetar, zahtevaju da osim na dobar i atraktivan izgled, mislimo i na udobnost i toplotu odevne kombinacije koju ponesemo. Kada sve to sklopiš, trebalo bi da znaš i da su ovo boje koje bi trebale da se nađu kao deo tvojih jesenjih autfita, jer će doprineti lepom i trendi izgledu.

 

Braon

Ne treba mnogo dužiti kada je ova boja ili kada su njene nijanse u pitanu. Braon je nekako boja jeseni, sve ide ka tom tonu, pa je sasvim normalno da je i sam nosiš u svojim kombinacijama. Odlična za svaku priliku i odevni komad, braon boja daje zaista odličan izgled.

boje za jesenje autfite 1 6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

 

Zelena

Maslinasta, tamno zelena, nešto svetlija nijansa, sve su dobrodošle kada je period jesenjih meseci u pitanju. I ne samo jesen, već i u zimskom periodu, zelene nijanse su odlične za svaku priliku i doba dana ili večeri. Osim toga, neki odevni komadi poput jakne, kaputa, biće u zelenoj boji mnogo lepši, nego u recimo klasičnoj crnoj boji.

 

Tamno narandžastaTamno narandžasta, boju koju često možeš čuti da nazivaju bojom cigle, a i te kako je popularna u ovom periodu godine. Iako se u poslednjih nekoliko sezona nije nosila u toj meri, ove se vraća na “velika vrata”. Obogati svoje svakodnevne kombinacije nekim odevnim komadom u toj nijansi, čime ćeš dobiti trendi izgled.

boje za jesenje autfite 4 6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

Bela

Iako se nekako nikada ne preporučuje za ovaj “prljavi” deo godine, i te kako je poželjno nisit svetle nijanse, posebno kada dođe zima, kada padne sneg. Bela, nežno krem nijansa, svetlo siva koja ide više ka beloj, odlične su nijanse za tvoje razne autfite, pa ih nemoj zaobilaziti.

boje za jesenje autfite 5 6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

Burgundi

Burgundi ili boja vina, koja se nalazi između bordo i tamno ljubičaste, savršen je odabir za jesenje i zimske autfite. Možeš je koristiti u okviru nekih svakodnevnih autfita, ali do izražaja dolazi u formalnijim kombinacijama, daje im finu dozu upečatljivosti, posebno ako se kombinuje sa još nekom bojom.

boje za jesenje autfite 6 6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

“Senf” žuta

Kao i što je slučaj sa tamnom nijansom narandžaste, tako je i sa tamnijom nijansom žute boje, odnosno, one “senf” nijanse. Savršena je u kombinaciji sa teget, braon, zelenom, odnosnom, većinom boja koje su zastupljene u jesenjim danima, pa bi trebalo i sam da je isprobaš.

boje za jesenje autfite 7 6 boja koje treba da dodaš svojim jesenjim autfitima

Izvor: wannabemagazine.com